Aktieägarna får, medan arbetarna går

AB Volvo (att skilja från Volvo Personvagnar AB, helt olika företag med helt olika ägare) delar ut miljoner till aktieägarna samtidigt som de säger upp folk i Göteborg, Umeå, Eskilstuna, Arvika och på ytterligare ett antal ställen. Dessutom så drar man in på de få förmåner som arbetarna har, som exempelvis julbord.

Om detta skriver metallfacket på Volvo-Umeå följande:

Klubben bjuder på julbordet i år!

I maj 2008 betalade Volvo ut 20 miljarder till aktieägarna. I december 2008 har man inte råd att bjuda medarbetarna på julbord.

I december får 485 metallare besked att de varslas om uppsägning. I december 2008 har man inte råd att bjuda medarbetarna på ett sista julbord.

I september ger Volvo tjänstemännen 3,9 % bonus på årslönen för 2008. I december 2008 har man inte råd att bjuda alla medarbetarna på julbord.

För att skapa lite julstämning i uppsägningstider så har klubben beslutat att köpa biljetter och bjuda medlemmarna på julbordet i år.

Under en lång tid har det varit tradition att företaget bjuder samtliga anställda här på julbord. I år har företaget valt att inte bjuda på julbord till de anställda.

Vi har hårt styrda raster på företaget där man måste hålla tiderna exakt. Dagen för julbordet är en av de få tillfällen på året då det har funnits ett utrymme för en lite längre lunchrast.

Metallklubben har nu förhandlat fram att vi även i år har 1 timmes lunch just denna dag.

Därför bjuder klubben sina medlemmar

  • 25 % av medlemmarna riskerar att bli arbetslösa Den senaste tiden har varit allt annat än stämningsfull förväntan inför julen.
  • Det minsta man kan göra är att pröva alla vägar för att åtminstone upprätthålla traditionen att äta ett julbord tillsammans, företaget har inte ansett det viktigt
  • Klubbstyrelsen har därför beslutat att IF Metallklubben bjuder alla medlemmar på årets julbord.
  • Julbordet riktar sig också till de 50 visstidare och de som går med avgångsvederlag.
  • Klubbkassan är medlemmarnas gemensamma tillgång och i den situation som råder tycker vi att det är väl använda pengar även om det gräver ett djupt hål i kassan.

Hanteringen för att få biljett från metallklubben kan du läsa om i senare nyhet på hemsidan.
Självklart gäller erbjudandet endast medlemmar i IF Metall.

IF Metall på Volvo önskar alla sina medlemmar en riktigt God Jul
Metallklubben

Intressant?
Bloggat: Spånbinge, Mullvaden,
Borgarmedia: SVD1, SVD2, DN1, DN2, SDS, AB1, AB2,
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements