Krigsbrottslingarna

Michel Warschawski skriver om Israels krigsförbrytare hos Alternative Information Center. Han är övertygad om att många av dem kommer attt ställas in för rätta för de brott som nu begås i Gaza och på andra palestinska områden:

Barak, Olmert, Livni and Ashkenazi will one day have to answer to war crimes charges in an international court of justice, like other war criminals. Accordingly, our duty today is to document their acts and statements in order to be sure they will pay for the massacres they ordered and commit.

Samtidigt skriver han också om de krigsbrottslingar som inte kommer att straffas. Medlöpare, sån som svensk media, de som skyller på bägge sidor, intellektuella i hela världen och i Israel. Han koncentrerar sig förstås på sina egna landsmän i Israel:

There is, however, a second category of criminals who may escape the tribunals. They do not dirty their hands with the blood of civilians, but instead provide the intellectual and pseudo-moral justifications for the murderers. They are the propaganda unit of the killer’s government and army. Israeli writers Amos Oz and A.B. Yehoshua are a typical example of such miserable intellectuals. And not for the first time! In every war they volunteer for the Israeli war effort, without even having been officially drafted. Their first function is to provide the justifications for the Israeli offensive, then, later on, they cry about their lost virginity while accusing the other side of having forced us to behave brutally.

Men samma resonemang gäller förstås för alla här i Sverige och alla i västvärlden som argumenterar på samma sätt. De är krigsförbrytare, krigets möjliggörare, massakerns stödtrupper. Det handlar om sådana som Fredrik Federley, Carl Bildt och deras medlöpare. Det handlar om sådana som Tjeckiens utrikesminister Karel Schwarzenberg, Frankrikes utrikesminister Bernard Kouchner och Egyptens Hosni Mubarak:

While listening to French Foreign Affairs Minister Bernard Kouchner supporting the Israeli action, while simultaneously announcing the decision to send humanitarian supplies to Gaza, I could not but remember the broadcasted International Red Cross delegations coming to Nazi extermination camps with chocolate and cookies. I know, it is not at all the same, but no-one can control his mind’s associations…

Bernard Kouchner, however, has one extenuating circumstance: the Arab regimes, in particular Hosni Mubarak’s, are also supporting the Israeli aggression. And they also will send chocolate and cookies to the children of Gaza. Except, of course, to those lying dead in Shifa hospital.

Intressant?
Läs mer: ETC, David Munck på Newsmill, Ulf Bjereld på Newsmill, Socialistiska Partiet, Klassekampen1, Klassekampen2, Klassekampen3, Socialist Worker US, Int. Viewpoint,
Borgarmedia: AB, DB1, DB2, DB3, VG1, VG2, VG3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Anders_S

  Innan ni skriver en kommentar. Läs kommentarsreglerna. Det får inte vara off-topic (det ska alltså kommentera det jag skriver om, inte vara generella inlägg om Palestina, araber, Israel, judar etc)

  http://www.zaramis.nu/blog/kommentarsregler/

  1. Anonyma kommentarer accepteras inte. Det innebär att felaktiga mejladresser inte heller är okej.
  2. Osakliga personangrepp samt rena provokationer är inte tillåtet.
  3. Rasistiska, sexistiska, islamofoba, homofoba, antisemitiska eller på annat sätt stötande kommentarer är inte tillåtna.
  4. Länkar till sidor med ovanstående innehåll samt till fascistiska, nazistiska eller religiöst fundamentalistiska hemsidor tillåts inte.
  5. Rena reklamlänkar för hemsidor, bloggar eller annat tillåts inte.
  6. Okontrollerbara och overifierbara faktauppgifter är inte tillåtet.
  7. Off-topickommentarer raderas liksom one-liners som inte tillför nåt.
  8. Personliga hälsningar etc och meningslösheter raderas.
  9. Kommentarsfältet är till för kommentarer, inte långa artiklar. Såna får skrivas på egen blogg eller i nån tidning.
  10. Man måste följa god nätetikett.

 • Lasse F

  ”Samtidigt skriver han också om de krigsbrottslingar som inte kommer att straffas. Medlöpare, sån som svensk media, de som skyller på bägge sidor…”

  Man måste vara väldigt enögd om man säger att den senaste konflikten bara beror på Israel! Varför avbröt Hamas fredsförhandlingarna och började skjuta mängder av raketer mot civila mål inne i Israel? Varför vägrar fortfarande Hamas att erkänna Israels rätt att existera?

  Önskar verkligen den lidande befolkningen på Gazaremsan en bättre ledning än Hamas! En ledning som inte förtrycker sina egna. En ledning som utan dödshot tillåter andra livsåskådningar än den muslimska. En ledning som tillåter opposition. En ledning som är villig att gå fredens väg!

  Ställ dig i Gaza och demonstrera för fred med Israel. Ställ dig sedan i Israel och demonstrera för fred med Hamas. Var har du störst chans att få stå kvar, utan att bli fängslad och avrättad?

  Jag känner mig verkligen inte som ”krigets medlöpare” bara för att jag vill se en rättvis kritik av BÅDA parter. Är tyvärr övertygad om att katastrofen på Gaza hade kunnat undvikas om Hamas agerat som president Abbas, dvs sökt fred istället för konflikt.

  Mvh Lasse

 • olav

  Her er det kun inlegg som passer dine meninger som kommer in.Det er absolutt ikke hele venstre siden som har dine meninger.
  /*nej det är det inte, men jag godkänner inte islamofobiska och rasistiska inlägg som ditt första. Med en mängd påståenden utan några som helst bevis, dessutom var det off-topic*. En allmän diskussion om Israel-Palestina förekommer i samband med flera andra inlägg jag skrivit. Det behövs ingen upprepning*/ #AS

 • Anders_S

  Det fnns bara en ockupant. Det är Israel. De som fått sitt land ockuperat har rätt att göra motsstånd. Däremot har man ingen som helst rätt att ockuperar någon annans land (ja, Gaza är i praktiken också ockuperat land, då Israel bestämmer över vad som komemr ut och vad som kommer in, det är ett slags Ghetto som bevakas och sköts av Israel)

  Det finsn alltså inte två sidor som är brottsliga, utan bara en sida, Israel.

  Abbas är så impopulär bland palestinier att vad han säger saknar all praktisk betydelse. Han är närmast att jämställa med Quisling.

 • Anders_S

  Om att demonstrera för fred: I Israel blir jag arresterad om jag är arab. Det har hänt mer än 300 personer de sensate dagarna.
  http://www.zaramis.nu/blog/2008/12/30/israel-stoppar-inhemska-protester-mot-overgreppen-i-gaza/

  På Västbanken skjuter Israeliska soldater på mig.
  http://www.zaramis.nu/blog/2008/12/29/israel-bombar-gaza-och-dodar-civila-pa-vastbanken/

  Och i Gaza innebär det nog att jag får en bomb på mig. Dessutom skulle jag vara mot fred med israel om jag blev så förtryckt som palestinierna blir.

 • olav

  Ok Anders,jeg skj??nner at du st??tter Palestinerene fullt ut.
  Jeg tror at Hamas ??dlegger livet for den vanlige Palestiner ,akkurat på lik linje som med Hitler og Tyskland.
  Der var det noen få som tvinget hele folket å gå til krig.
  Hamas ??nsker krig ,den vanlige palestiner ??nsker ikke .

 • Lasse F

  Varför är det så totalt omöjligt att kritisera Hamas? Om man kritiserar Hamas så är man alltså en ”Medlöpare” ”krigsförbrytare, krigets möjliggörare, massakerns stödtrupper.”

  Jag tycker att Israel tar till övervåld, punkt.
  Jag tycker att Hamas tar till övervåld, punkt.

  Mvh Lasse

 • Det är inte omöjligt att kritisera Hamas. Det går alldeles utmärkt, exempelvis gällande de självmordsbomber som riktat sig mot civila. Det är solklara krigsförbrytelser.

  Men övervåldet är det endast Israel som står för.

 • Lasse F

  Och Kassamraketerna som riktar sig mot civila? De som blev triggern till den senaste konflikten.

  Mvh Lasse

 • Anders_S

  Kassamraketerna är legitimt självförsvar från en förtryckt folk. Dom rikar sig liksom ingen stans, för det går inte att sika med dom. De är ungefär som våra nyårsraketer, fast hopsnickrade i källaren, de far lite hur som helst.

  Dessutom var de ingen utlösande faktor utan en förevändning. anfallet mot Gaza har vait planerat i månader. Det är planerat, inget svar på några raketer. Läs på!

 • Nej, Qassam-raketerna blev inte triggern. Enligt israeliska tidningar var detta anfall planerat i ett halvårs tid.

  Triggern för att raketer överhuvudtaget skjuts är däremot den israeliska ockupationen, bosättningarna och att Israel spärrat in Gaza-borna utan mat, vatten, el och medicin. Att förvänta sig att föra en sådan politik och inte bli beskjuten är vansinne.

 • Pingback: Aletheia ‚Äî Blogg & Tankesmedja » Bloggarkiv » … och så här resonerar palestinierna.()

 • Lasse F

  ”De är ungefär som våra nyårsraketer, fast hopsnickrade i källaren, de far lite hur som helst.”

  Tyvärr Anders, nyårsraketer lär möjligen skada en del fingrar och ögon, men Kassamraketerna är betydligt kraftigare än så. Kraftiga nog att spränga bilar, förstöra hus och döda mänskor. Tyvärr nästan uteslutande civila mänskor.

  ”Dessutom var de ingen utlösande faktor utan en förevändning. anfallet mot Gaza har vait planerat i månader. Det är planerat, inget svar på några raketer.”

  Vad du tyvärr inte tänker på är att raketerna har regnat under hela året…

  Och Hampus:
  Är det rätt att skjuta Qassam-raketer mot civila (under pågående vapenvila)?

  Detta får bli min sista kommentar på denna artikel. Palestinierna på Gazaremsan måste få en ledning som söker fredlig lösning, inte terror. Den nuvarande Hamas-diktaturen leder bara till lidande för detta sargade folk. En diktatur som tyvärr inte tillåter opposition (är det nån som har en siffra på hur många politiska fångar, alltså oppositionella araber, Hamas har?). Att kalla kritik av Hamas för ”krigsförbrytelse” i den nuvarande konflikten, känns inte seriöst eller förtroendeingivande. Självklart gäller samma sak för kritik av Israel!

  Önskar er alla ett Gott Nytt Fredligt År!
  /Lasse

 • Anders_S

  Lasse: Det är till att missförstå om raketer. Var har jag jämfört sprängverkan? Jag har jämfört möjligheten till styrning och målsökning. Inget annat.

 • Utan tvekan dödas fler personer i världen av nyårsraketer än av Qassam-raketer. Totalt, inräknat den nuvarande konflikten, har färre än åtta israeler dödats av dessa raketer. Under samma period har israelisk militär dödat över 100 gånger så många palestinier.

  Och det är naturligtvis inte rätt att skuta raketer under en ömsesidigt pågående vapenvila. Men en sådan har aldrig erkänts av Israel.

  Hamas-diktatur är för övrigt ett extremt förvirrat uttryck. Som du minns så vann de valet. Men jag håller med. Palestiniern i Gaza-remsan vill naturligtis inte bli bombade av den israeliska terror-regimen utan är för en fredlig lösning enligt 1957 års gränser. Liksom resten av omvärlden.

  Siffran på politiska fångar hos Israel torde räknas i tusentals, men det var inte det som du frågade efter? Och självklart är bombningar som inte följer krigets lagar om proportionalitet och kollektiv bestraffning krigsförbrytelser. Att försvara sådana bombningar är att försvara krigsförbrytelser.

  Gott Nytt År!

 • Anders

  Nej Hamas har inte rätt till självförsvar om det innebär angrepp på israeliska civila vilket Kassamraketerna gör.
  Även om du förminskar deras styrka innebär det inte att de saknar kraft utan visar enbart din okunskap.

  LÄS PÅ!

 • Pingback: Grunda borgerliga analyser | Svensson()

 • Pingback: Det är klart det kommer att bli värre | Svensson()