Palestina har rätt att göra motstånd

Palestinierna har all rätt i världen att göra motstånd mot ockupationsmakten. Enligt krigets lagar och FN har de rätt att göra motstånd mot ockpationsmakten. Israel har däremot ingen som helst rätt att anfalla Gaza och hävda att det är självförsvar.

Israels regering är folkvald. Det är den av Hamas ledda palestinska regeringen också. Hamas har inte kommit till makten genom någon form av kupp. Det är bara dumheter att påstå det. Att man är demokratiskt vald ger ingen som helst rätt att utsätta människor för brottsliga handlingar. Israel gör just det, bryter mot otaliga FN-resolutioner, mot krigets lagar och utsätter människor för omänskliga handlingar. Det är inget annat än ett massmordpalestinier vi ser i Gaza. Hades. Helvetet. Hel. Nifelhem.

Intressant?
Bloggat: Björnbrum,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Palestinier hoppas på Obama | Jinges web och fotoblogg()

 • Pingback: Sammouna, en hel släkt utraderad « Rawia Morras Blog()

 • Pingback: Alliansupproret » “Akut: SMS DIREKT FRÅN GAZA!!”()

 • ”Palestinierna har all rätt att göra motstånd, Israel har ingen rätt att gå till angrepp.” Utgör inte Palestinska raketer mot Israel också ett angrepp? Jag tycker du gör det lite för enkelt för dig.

 • Pingback: Claeskrantz.se » Blog Archive » Gazakriget från en trädgårdsstol utanför Sderot()

 • Palestinska attacker mot Israel utgör ett motstånd mot ockupationen. Israeliska attacker mot palestinierna utgör ett försök att bevara ockupationen och utvidga den.

 • Issefin

  Skuter man raketer så får man räkna med svar. Punkt slut. Står man bland civila och skjuter bryter man mot folkrätten. Vilken av Pelestinas två styren skall man förhandla med?

 • Anders_S

  Issefin: Det finns bara en demokratiskt vald regering i Palestina. Den leds av Hamas.

  Så du tycker alltså att Hams och deras allierade ska svara med terrorbombningar mot Israel nu då? (vilket de iofs inte kan) Bombar man får man ju räkna med att nån slår tillbaka. Du kanske tycker att Iran ska bomba Israel eller vad menar du? eller är det bara Israel som får slå tillbaks? Ingen annan? Så palestinierna får alltså inte slå tillbaks för att Israel mördat flera tusen av dem? Men Israel får slå tillbaks för att palestinierna dödat en tiondel så många israeler? Hur ska du ha det? Antingen får man slå tillbaks eller inte. Om det ska vara en princip. Då gäller det lika för Hamas och Israel. För Israel och Iran.

  För min del anser jag att en sådan princip inte är hållbar och helt oacceptabel. Den leder bara tll mer våld. Istälelt måst man lösa orsaken till problemen. Den orskern är Israels ockupation, israel vägran att låta palestinier återvända, Israels murara och Israels förtryck. Ta bort detta och jag lovar att palestinierna slutar skjuta.

  Vad var det Jesus sa, Vänd andra kinden till. Det gäller att förlåta snarare än hämnas om man vill lösa problem. Du är ju kristen så kanske du borde tllämpa kärleksbudskapet från Bibeln lite mer, Issefin.

 • Pingback: Hur skall Hamas bäst bekämpas? « Utsikt från höjden()