Meningslöst avtal

Frankrikes president Sarkozy hävdar att ett avtal om eldupphör och vapenvila har överenskommits mellan palestinska myndigheten, Israel och Egypten. Men det hela är helt meningslöst om Sarkozy menar att det är den palestinske quislingen Abbas som har gått med på vapenvila.

Abbas är inte chef för den demokratiskt valda palestinska regeringen. Han är president och ledare för den kuppregering, dominerad av Fatah, som sitter i Ramallah och låtsas som om man styr Västbanken. I Gaza har man inget inflytande överhuvudtaget. Ska man ha vapenvila i Gaza, en fredlig lösning på den palestinska krisen måste man faktiskt prata med Hamas, som leder Palestinas demokratiskt valda regering. Detta oavsett vad man tycker om organisationen och den palestinska regeringen.

Israel och den palestinska quislingmyndigheten har dock inte bekräftat att man accepterat nåt avtal om vapenvila, så kanske snackar Sarkozy bara skit.

Intressant?
Bloggat: Kildén & Åsman, Thomas Hartman, FarmorGun, Spånbinge, Röda Malmö, Björnbrum,
Borgarmedia: SVD, AB1, AB2, PDK,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements