Israel vill mörda fler

Fast i de svenska tidningarna omformuleras det hela till fraser som ”Israel vill öka sitt tryck på Hamas” och ”Nu vill Israel öka trycket”. Att Israel nu sätter in reservister kan också tolkas på ett annat sätt. Man har mött mycket hårdare motstånd än väntat och behöver därför mer trupper för att kunna erövra hela Gaza.

Om Israel tänker försöka erövra de centrala delarna av städerna och flyktinglägren i Gaza-remsan så kommer det att innebära en stor ökning av antalet dödade civila. Speciellt är de olika flyktinglägren, exempelvis Jabaliya, mycket tätt befolkade och en militär offensiv i sådana områden innebär svåra civila förluster utn att Israel på något sätt kan slå ut Hamas eller andra stridande miliser.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Roya, Esbati, Rawia Morra, Röda Malmö, Bloggelito, Kildén & Åsman
Borgarmedia: DN1, DN2, SVD1, SVD2, AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Advertisements