500 instängda på brinnande sjukhus

Enligt norska VG är 500 personer instängda på ett sjukhus som israleisk eldgivning satt eld på. På grund av strider kan inte de sjuka och skadade evakueras från sjukhuset. Detta är ytterligare den del av Israels uppenbara, medvetna angrepp på civila strukturer och civila mål i Gaza, vilket leder till att barn, åldringar och andra civila dödas. Israel fortsätter förstås att ljuga.

Norska Röda Korset menar att det kan röra sig om en mycket grov krigsförbytelse:

– Dette er to helt enormt utfordrende situasjoner, og kan innebære grove brudd på Genevekonvensjonen. Det er ikke mulig å forstille seg hvilken frykt disse menneskene føler akkurat nå, sier Mollekleiv til VG Nett.

Intressant?
Bloggat: Björnbrum1, Björnbrum2, Pissoffi, Annarkia, Rött hjärta,
Borgarmedia: VG, DB, AlJazeera, EX,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • Det blir ju bara värre och värre, den ena krigsförbrytelsen efter den andra.

  • Nyhetsflödet blir alltmer besvärande för Israel, då världspolitiken härigenom sakta men säkert tippar till landets nackdel. Jag tror denna avgörande aspekt motiverar en föregripande avdom: segraren i detta krig är Hamas.

  • De fortsätter med sina krigsbrott för att ingen är beredd att stoppa dem. Ingen vågar stå emot dem förutom Hamas, och länder som Iran och Venezuella och vi vet ju hur USA lyckats med att utmåla dessa som skurkar.

  • Pingback: Israel bombar civila med flit | Svensson()