Kaffe är knark

Och dessutom funkar det mot Alzheimer. Det är i all fall vad olika tidningar uppger. Aftonbladet fokuserar förstås på knarkeffekten och konstaterar helt enkelt att stora kaffekonsumenter oftare än andra ser spöken.

Det något mer seriösa (?) morgontidningarna rapporterar dock främst om den vetenskapligt fastställda effekten mot Alzheimer. Man ska tydligen dricka 3-5 koppar (eller menar de muggar) om dagen för att det ska ge effekt. Vad som händer om man dricker mer framgår dock inte. Det kanske är då som knarkeffekten kommer in och kanske är det så att DN och GP (den tidningen och nätet är dock ingen höjdare) inte vill bidra till att göra svenska folket till än värre drogmissbrukare än det är. Men kanske får man evigt liv om man dricker jättemycket? I all fall kanske man tror det. Man vet aldrig med narkotiska effekter.

I SVD väljer man istället ett annat fokus på matfrågorna idag och undrar om banan är nån fara eller inte. Personligen tror jag det beror lite på uttalet av själva ordet eller exakt hur man använder produkterna i fråga.

Men nog är bägge effekterna att bokföra på pluskonoto och ingen på minuskontot.

Kaffe är helt enkelt dundermedcicin. Funkar mot migrän (ett väl känt faktum), huvudvärk orsakad av brist på kaffe och mycket annat. Nu dessutom bevisat användbart mot Alzheimer och förmodligen också bra för olika typer av medium som vill förmedla andliga upplevelser (men kanske hasch är bättre?).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Cheezle

  Mycket dåligt knark. Själv fokuserar jag hellre på det bra knarket.

 • Anders_S

  Cheezle: En korrekt fokusering är självklart A och O i dessa sammanhang.

 • Olle

  Kaffe är ett fantastiskt knark! Ökar koncentration och effektivteten. Det västerländska kapitalistiska undret hade aldrig kunnat genomföras utan kaffe. Alternativet hade väl varit att bjuda alla anställda på tjack.

 • Dr Ahlstedt

  Kaffe ökar associationsförmågan vilket kan ha rätt usel inverkan på koncentrationen då man drömmer sig bort rätt enkelt. Kaffet hindrar även minnesformationen, men fy fan vad gott det är!

 • Nils Laersen

  att umtala kaffe som knark e som at banna i kyrkan.
  det e en taboo.Men dom som tugger kokablad,ja dom e i sannigen knarkare,och man kan ropa det høgt: Knarkjæklar!.