Bush avgår – världen blir säkrare

Under den tid som George Bush har varit president har världen fått se en enorm ökning av antalet rapporterade terroristdåd. Den överväldigande delen av dessa händer i fattiga muslimska länder som exempelvis Pakistan. George Bush hycklar när han säger att han gjort USA till en säkrare plats. I själva verket har han gjort USA till ett land med paranoja och gjort världen till en bra mycket osäkrare plats än den var tidigare.

Den amerikanske presidenten har under sin år på posten som USA:s högste sett till att starta två större krig, han har genom att lansera ”kriget mot terrorn” garanterat en ökning av tortyranvändingen, en ökning av integritetskränkande övervakningsåtgärder som FRA-lagen (lagen började tas fram genom ett avtal med USA) och andra lagar. Under George Bush regeringstid har världen blivit bra mycet osäkrare och bra mycket sämre att leva i. Förhoppningsvis kan det bli bättre nu, när den krigstokige och ignorante George Bush avgår.

Intressant?
Bloggat: Intisbloggen,
Borgarmedia: SVD1, SVD2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
 • Samir

  Jeg er helt enig med debattstarter, jeg mener personlig at Bush burde stilles for krigsrett for hva han har gjort i Irak. Han har plyndret og drept i Irak nå i mange år og dette er det ingen som fortjener å slippe billig unna med. En sann kjeltring som burde stilles for krigsrett, det er Bush.

 • Nils Dacke

  I och med att han ser världen genom sin tro och delar in folk i goda och onda och dessutom hela grupper av folk så kan man lugnt säga att han har varit världens farligaste man de sista 8 åren och historien kommer att döma honom hårt.

  Trots att han är nyfrälst genom Jesus verkar det som om han bara har läst gamla testamentet med öga för öga.

 • steffo

  /*off-topic, borttaget*/ #AS
  Den uppkomna kampen mot terrorismen är naturligtvis INTE skapad av Bush, den har funnit under enlång tid innan. Striden mellan antidemokratiska rörelser och demokratiska länder har vart oundviklig. Bush har inte backat – til skillnad från ett fegt Europa. Friheten är värd att kämpa för – tänk på det fega svenskar.

 • Nils Dacke

  @Steffo: Europa till skillnad från USA har under lång tid haft terrorgrupper både internt i länderna och externa. I alla dessa fallhar vi bekämpat dom samtidigt som vi stärkt demokratin. Exempel Spanien och Irland/Nordirland. Vi levde under lång tid med kalla kriget där 500 miljoner människo stod mot oss med kärnvapen som hade en potential att utplåna alla väststäder på några timmar. Vad gjorde vi då? Jo vi STÄRKTE demokratin.

  Att utropa ett krig mot terrorismn var ett stort misstag då det handlar om en liten liten grupp individer och han hade kunnat få hjälp av Europa med detta. istället svansade Europa med denna idioti.
  Bush med sin enögda syn är inget annat än en katastrof och Obama har lovat att se in på detta med att ställa ansvariga inför krigsrätt. Dock tror jag inte Bush kan ställas formellt inför krigsrätt men han har redan dömts hårt av sitt eget folk.

 • Steffo

  Steffo det du skriver är helt dumt skulle du verkligen tro att en terrorist ger upp?

  även om bush inte heller gav upp skapade han fler terrorister än någonsin att Bin ladin kallades för terrorist första dagen bush tog kontroll över usa

  Bin ladin finns inte han är på hittat alla nyheter som kommer fram är skapade av zionister.

  Det verkliga terrorister är israel det är dom som har skapat terrorister genom att döda ett barns förälder

  eller att förälders barn blir skjuten i huvet

  vad skulle du själv göra om ditt barn blev skjuten

  har du sett filmen Braveheart där hans fru blir mördad
  och hans hämnd fortsätter mot england detta är samma skit

  Israel skapar terrorister när israel inte fanns fanns det inga terrorister i världen!!!

 • Tom

  Helt feil, politiken vil alltid v?¶re det samme..uansett hvilke president.
  Verden blir ikke bedre uansett hvilke president, du må huske på at det er folk som jobber rund president og det er de som gir han råd om ting.