Riktigt av Blondinbella

Blondinbella vägrar ställa upp i Debatt. Det gör hon helt rätt i (och överraskar därmed mig lite grann). Programformen är totalt värdelös. Det är precis som Isabella Löwengrip säger i Aftonbladet:

”SVT hade bjudit in personerna bakom två av Sveriges största bloggar. Katrin Zytomierska, 31, och Isabella Löwengrip, 18, skulle diskutera vikthets – ett ämne som de två skrivit mycket om på sina bloggar. Men i går kväll meddelade Löwengrip på sin blogg att hon inte kommer att delta i debatten. – Anledningen till det är att jag verkligen tar den här frågan seriöst och har därför inte lust med att ställa upp i ett pajkastningsprogram där jag får 10 minuter i tv och Janne Josefsson avbryter mig i hälften, eller bli kallad gris av Katrin i direktsändning.”

Blondinbella har helt rätt, Debatt är ett pajkastningsprogram och det är ovärdigt, meningslöst och felaktigt att diskutera så allvarliga problem som ätstörningar, bantning, vikthets etc i ett sådant program. Framförallt med en så oseriös person som Katrin Zytomierska.

Intressant?
Bloggat: Jinge, ModerataKarameller,
Borgarmedia: SVT Opinion,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
 • Jag tycker att det är dåligt av blondinbella att snacka skriva sånt om dom, hon borde hålla sig till sig själv och låta dom göra sitt ..

 • David

  Håller helt med. SVT Debatt är ett program jag aktivt undviker, eftersom det gör mig mer hopplöst bekymrad över samhällets tillstånd än till och med bloggar som Blondinbellas. Janne Josefsson må vara duktig på att göra reportage, men att leda en konstruktiv debatt om viktiga frågor verkar inte ligga för honom.

 • Det hade absolut bara blivit ett spektakel av det hela…

 • Frida

  Så då är Blomdinbella mer seriös enligt dig ha ha … Ja man upphör aldrig med att ha kul på nätet. 🙂

 • Anders_S

  Blondinbella har en helt kommersiell blogg och jag tycker den är helt ointressant, men jag är ju också en medelålders man. Det finns bättre sajter för unga kvinnor/tjejer att läsa.

  Zytomierska har dock gång på gång visat sig helt oseriös så i denna fråga bedömer jag nog Blondinbella som mer seriös.

 • Ja, hon överraskade mig också, men antagligen har hennes mediarådgivare sagt åt henne att avstå.

 • Problemet är ju att hon först sa ja, och sen ändrade sig. Vidare kan man tycka vad man vill om programmet, men det är som hennes och Katrins bloggar, de är värdelösa men de attraherar en viss kundkrets, så jag tror att ifall de hade valt att möta varandra i tv, så hade det attraherat den kundkrets som brukar titta på debatt. Jag själv tyc<ker att debatt är program med bra ämnen men de har lite för mycket folk som sitter där och vissa kommer aldrig till tals. Kanske ha 3-4 personer som diskuterar är bättre.

  Det är lätt för dessa två damer att diskutera ämnet i sina bloggar och inte få någon redig motståndare, i debatt hade det kanske lett till att de fått sina problem ur världen.
  Nu får de onödig reklam hehe

 • Lena

  Helt korrekt av Bella att avstå från att delta i ett program som bara är ute efter at skapa rubriker och bråk.Ämnet är alldeles för viktigt för att debatteras i ett sådant program. Janne är inte den rätte att leda debatten. Ekdal hade varit bättre. Katrin är ju bara helt ute efter publisitet och verkar smått galen och förvirrad.

 • Andreas

  Det där är fanimig väl rutet av BlondinBella!

 • lasse

  Det är väl bra om en sida som troligen mest frekventeras av unga tjejer, förutom de som besöker för att förfasas över bloggfenomenet Blondibella, även skriver om seriösa problem för unga tjejer.

  Nu är jag knappast ung eller tjej så jag har inte en aning om vad BB står för annars, men hennes bedömning av Debatt är mitt i prick. Att denna infotainment och till delar förnedrings-TV kallas för debatt är klart vilseledande. Men om jag förstått det rätt sätts seriös samhällsbevakning allt mer på undantag i sk Public Service. Att ‚Äùrätt‚Äù sida emellanåt får programledarnas sympatier och ‚Äùdebatten‚Äù styrs till deras förmån gör inte det hela bättre även om åsikten man inte gillar får på nöten.

  Det är alldeles för kort tid för varje ämne för att det skall bli någon egentligt seriöst meningsutbyte om ämnet att man dessutom har alldeles för många deltagare gör det ännu värre.

  Ett mycket besynnerligt agerande var det i Debatt när kriget i Gasa skulle avhandlas. Man noterade i början att en del deltagare kände sig obekväma med att deltaga tillsammans med motståndarsidan. Vilket förstås är förståeligt när deras sida dödas i parti och minut. Trots detta placerar man dessa som man vet är obekväma sidan vid sida med motståndarna och sen upprepat hetsar dessa att de skall titta motståndarna i ögonen. Vad var syftet? att det skulle bli slagsmål i studion och programmet få feta rubriker? Ett lågvattenmärke för SVT.

 • lasse

  Intrycket jag får av tyckande kring BB är att hennes blogg handlar om relativt lättviktig underhållning för unga tjejer, möjligen i stil med vad som förr förekom i diverse vecko/månads tidningar för den målgruppen. Jag har inte själv studerat bloggen. Men man blir en aning förundrad vilket intresse BB genererar hos folk som är ljusår från målgruppen, vilka inte sällen har uppfattningar om hennes förståndsgåvor och mentala tillstånd trots att de troligen aldrig träffat henne. Vad som verkar irritera mest är att BB tjänar pengar på denna insats i underhållningsbranschen. Jag kan inte se att det skulle vara värre än avdankade medelålders journalister som tjänar grova pengar på att skriva supertöntiga och usla agentromaner.

 • Janne Josefsson
  Har en monolog vissa kan få lägga nåt ord i ibland.
  Man ska vara machosist för att frivilligt delta i det programmet.
  Nu när BBs blogg blev politisk är den inte längre lättviktig underhållning bara. Hon kan påverka rätt många presumtiva väljare. Eller inte hon kanske men hennes blogg kan.

 • Pingback: Blondinbella: jag skulle gjort som du, vissa debatter är meningslösa | Kulturbloggen()