Det inhumana Israel

Israel vill inte öppna upp gränserna till Gaza. Inte för nånting. Inte för hjälpsändningar, inte för handel. Israel visar att man inte bryr sig om demokrati, då man hävdar att man inte tänker göra det så länge Hamas styr. Hamas råkar vara demokratiskt valda av palestinierna, vilket Israel uppenbart skiter i, och därför är det dem man måste prata med. Det är inte Israel som bestämmer eller som ska bestämma över vilka företrädare palestinierna ska ha. Det väljer det palestinska folket själva. Ingen annan.

Det odemokratiska och inhumana Israel bryter också mot sin egen vapenvila för man skjuter regelbundet på gazaremsan från fartyg till havs. Något som frotfarande orsakar skadade. Den israleiska regeringen är inte värd något stöd alls, utan bara fördömanden och förakt. Det är en kolonial förtryckarregim.

Intressant?
Bloggat: Hanna Löfqvist, Pastey,
Borgarmedia: VG1, VG2, DB1, DB2, Dagen1, Dagen2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Demonstrera för Palestina. Göteborg 24 januari klockan 14:00 på Götaplatsen.

Advertisements
 • Larsa

  Om jag har förstått hur tortyr går till så gör man med jämna mellanrum uppehåll för att offren ska få känslorna tillbaka så tortyren känns ännu värre nästa gång, och att offret ska vara skräckslaget för det som komma skall. Avbrottet i bombningarna är inte humanitära utan högst avsiktliga för att nå samma effekt som tortyr. Israel försöker dessutom till varje pris provocera fram en enda Hamasraket eller annan dumdristig åtgärd från någon desperat palestinier så man åter kan fortsätta dödandet och utplånandet av Gaza.
  Detta skulle kunna undvikas om USA tillsammans med Europa och Nato ger hjälpsändningar från havet ett militärt skydd mot Israels beskjutning och helt enkelt kör bort Israel från palestinskt territorium.
  Inga framtida Hamasraketer alltså och inga nya skäl för Israel att åter bomba Gaza sönder och samman.
  Varför kommer inga politiker på en så enkel lösning?

 • Pingback: När vapnen tystnar()

 • Deras provokationer kommer leda till att Hamas återigen tvingas kämpa för sin befolkning. Israel vill bomba tunlarna, tunnlar man smugglar in mat och mediciner, och samtidigt vill man inte öppna gränsövergångarna. Om man inte kan få mat genom gränsen eller genom tunnlarna, då finns ingen annan lösning än krig för Hamas.

 • MR Nad

  Bra Svensson, Kunde inte ha sagt det bättre

 • Ariel

  ”Det inhumana Israel” och ”Hamas tvingas kämpa för sin befolkning”! Sådana uttlanden får mig verkligen att skratta. Men det är inte erat fel att ni tror på sådant, svenska medier skriver bara det dem får höra från Hamas propaganda.

  /*du måste länka eller ange källan mer specifikt, dessutom handlar inte mitt inlägg om Hamas,vilket gör att kommentaren i stort blir off-topic, läs kommentarsreglerna*/ #AS

 • Nadia

  ”Varför kommer inga politiker på en så enkel lösning?”

  Jo du det är något jag också funderar över Larsa.

 • Anders_S

  Ariel: Jag läser i stor utsträckning israeliska källor som exempelvis Haaretz och AIC, samt internationell nyhetsmedia som Reuters, CNN, Al Jazeera, Guardian etc. Så jag tror inte du behöver vara orolig för att jag ska bli förförd av den Israelvänliga svenska pressen. (kolla gärna in Hjörnes och Bonniers (om de har någon, Hjörnes har i alla fall) officiella policy i dennna fråga)

 • Ja, och det är väl att stoppa artiklar som deras reportrar skriver som belyser sanningen om hur det är i de ockuperade områdena. Duktig kille den där Hjörne…

 • Strutsman

  Att Hamas är demokratiskt valda innebär inte att de har rätt att skjuta raketer mot civila israeler. Det är ju snarare så att det gör saken värre. Om Hamas är den legitima regimen så blir ju det en krigsförklaring från ett demokratiskt land. Och då är ju civilbefolkningen i Gaza medskyldig. Ett sådant resonemang tycker jag låter mycket obehagligt.

  Hitler var ju också demokratiskt vald, typ. Det rättfärdigar inte vad han sedan gjorde heller. Se där, där kom andra världskriget in i bilden igen.

  Om Hamas bara lugnade ner sig och bad att få dit fredsbevarande trupper så skulle vi se mat och mediciner strömma in på löpande band. Det är inte Israel som blockerar och isolerar Gaza, det är de militanta palestinierna.

 • Nej, Strutsman, det är inte en krigsförklaring. Krigsförklaringen var ockupationen 1967 och därefter de fortsatta fördrivningarna och utbyggnaden av bosättningarna.

  Som du säger, Hitler var också demokratiskt vald som Israels Olmert. Fast du kanske tycker att vi inte ska se Olmert som en legitim förhandlingspartner?

  Att det skulle vara de ”militanta palestinierna” som ockuperade och isolerade Gaza var det mest korkade jag hört. Israel startade blockaden. Israel stängde av mat, vatten, medciner och el i brott mot fjärde geneve-konventionen som förbjuder kollektiv bestraffning. Human Rights Watch kräver att Israel häver blockaden. Amnesty kräver att Israel häver blockaden. FN och Röda Korset kräver att Israel häver blockaden.

  Och du är förvirrad nog att önska att Hamas bryter den. Hamas som själva sagt att ett hävande av blockaden är deras krav för vapenvila. Och Israel som vägrat gå med på det.

  Att du tycker att Gazas 1.5 miljoner invånare är medskyldiga må stå för dig. Jag antar att du anser självmordsbomber mot civila är acceptabla också då. Kanske borde Hamas göra dig nöjd och återstarta dem?

 • Martin

  Strutsman: Och nu kommer Israels advokater dragandes med Hitler igen. En gång för alla: Hitler var INTE demokratiskt vald. NSDAP (Tyska Nazistiska Arbetarpartiet) saboterade medvetet den parlamentariska ordningen och satte b l a Riksdagshuset i brand för att skrämma det Tyska folket så de kunde komma till makten.

  Hamas vann det, enligt b l a Carl Bildt, helt demokratiska korrekta valet och det är vi i omvärlden som är skuld till dagens situation genom vår orättvisa och kontraproduktiva blockad. Endast genom dialog kan Hamas förmås lägga ned sin väpnade kamp. Kom ihåg att PLO (Fatah) en gång i tiden var en terrororganisation som genomförde långt mer blodiga attacker en de Hamas uför idag. Genom att erkänna PLO och ge dem en plats vid förhandlingsbordet lyckades omvärlden övertyga dom om att en lösning via förhandlingar är möjlig.

  Angående Hamas Quassam-raketer så kan jag bara hålla med om att de är beklagliga, men de rättfärdigar på intet sett Israels blinda raseri som de visade upp i slakten på Gaza-remsan. Jag tycker också att det är viktigt att påpeka att Quassam-raketerna på intet sett var oprovocerade angrepp. Innan Hamas inledde sin beskjutning av OCKUPERAD PALESTINSK MARK (Sderot, Aschkelon o s v) så hade Israel genom flygangrepp mördat många politiska (inte militära) ledare i den DEMOKRATISKT valda Hamas-regeringen.

  Angående fredsbevarande FN-trupper så blockerar Israel alla försök att få sådana på plats. Vi tar hand om våra egna ”problem” är IDF:s imställning. Självklart är det Israel som blockerar Gaza, de har all möjlighet i världen att släppa in FN-konvojer (dessa lär knappast smuggla vapen). Israle väljer dock, enligt mig p g a illvilja, att försöka svälta och plåga det palestinska folket till underkastelse och fortsatt styre från Quislingen och medlöparen Abbas.

 • Strutsen är en lögnaktig fågel på flera sätt…

 • fia

  OM raketskjutningarna upphör finns det ingen anledning för Israel att försvara sig. Dom kan inte acceptera detta och tvingas försvara sig såklart. Vem kan klandra dem?

  Jag tycker att det ges en skev bild av Israel. Det är så synd om invånarna i Gaza som stödjer Hamas som dom själva stödjer. *ironi* Att Hamas ska vara demokratiskt kan så vara men deras agerande är det definitivt inte. Jag blir så trött på muslimer som tar sig friheter till våld, sen gnälls som det som tusan när det drabbar dom själv. What goes around comes around, så är det. Ska man ställa till det så man ta konsekvenserna.

 • Herr Eriksson

  /*påståenden och citat utan angiven källa, borttaget*/ #AS

  /*off-topic, borttaget*/ #AS

 • Fia hade man gått ut och sagt det är synd om judarna, som ställer det till sig hela tiden, sen de slaktades på korstågstiden till att de fick skylla sig själv för att de mördades för pesten till Hitlers utrotning, så hade man ansett dig vara lite antisemitisk..men när du använder dig av samma snack om muslimer, är det ok.
  Det är alltid lätt att låta sina fördomar och islamofobi ta överhanden men staten Israel startades av terrorister. Deras folkmord på araber finns i historieböckerna.
  att hävda att de här händelserna är muslimernas fel är rätt dumt med tanke på att du har en befolkning på 1.5 miljoner, som ser matleveranserna ruttna vid gränsen, för att Israel inte släpper in maten. Vidare såg vi att Hamas höll sin del av vapenvilan, men det gjorde inte Israel, de slog ihjäl Hamas män under den vapenvilan.
  Jag råde dig och andra fanatiska israelvänner att läsa på lite mera? Sluta gå på Israels lögner om att världen är platt och se den andra sidan, för en gångs skull.

  NU vägrar Israel att även cement och järn släpps in, byggnadsmaterial som behövs för att bygga upp de hus som de förstörde. Enligt FN så är 100 000 palestinier hemlösa…sen undrar du och andra nissar varför palestinierna tar till vapen?

 • Anders_S

  Angående Hitler och nazisterna som vann ett val och sedan tilldelades makten av parlamentet, trots att man inte hade majoritet. Nazisterna kunde vinan därför att man Tyskland först förbjudit ett av de större partierna, kommunistpartiet. Som alltså inte fick lov att ställa upp i valet. Demokrati? Knappast.

  Men jag känner igen förfarandet från nånstans. Obekväma partier förbjuds och får inte ställa upp i val. Javisst ja, i Israel går det visst till så. Demokrati? Knappast.

 • Ariel

  För övrigt, Anders, hur kunde ditt inlägg inte handla om Hamas?? Du skriver ju om Gazakriget.

 • Ariel

  Bahlool, när höll Hamas sin vapenvila?? Genom att bara avfyra 5 raketer om dagen istället för 30? Menar du det?

 • Ariel

  Martin, vaarför erkände man PLO egentligen? För att dom gick med på att erkänna staten Israel och stryka stadgan som sa att Israel måste förintas. En liten detalj som Hamas har ”glömt” att stryka.

 • Martin, det är erkänt bland i princip alla nutida historker att det var en myt att nazisterna själva satte eld på riksdagshuset. Det trodde jag var välkänt nu. Läs gärna mer:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Reichstag_fire#Dispute_about_Van_der_Lubbe.27s_role_in_the_Reichstag_Fire

  Vad det nu har med Gaza att göra.

  * * *

  Fast Fia har rätt. What goes around, comes around. Om Israel ockuperar palestinier och fördriver dem så kommer de också drabbas av en motreaktion. Och sen blir det ett sabla gnällande från israelerna som bara vill vara ockupanter i fred och hata muslimer lite i smyg.