Idag – förintelsens dag

Idag kommer vi ihåg offren för nazisternas förintelse, såväl judar som romer. Personligen skänker jag en tanke till alla de folk och grupper som utsatts för folkmord, fördrivning och förföljelse. Vilka de än må vara.

Samtidigt så arbetar jag dagligen med att motarbeta all sorts rasism och alla politiska riktningar som stöder sig på olika former av rasism, antisemitism, islamofobi, fascism, nazism, sionism osv.

Därför kommer jag idag att gå på ett arrangemang om förintelsen på Göteborgs Universitet.

Intressant?
Bloggat om vad som hänt i Malmö: Röda Malmö1, Röda Malmö2,
Borgarmedia om Malmö och antisemitism etc: SDS1, SDS2, SR, NM1, NM2, NM3, SVD1, SVD2, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 • axl

  Hej, fint att du inte som de flesta vänstermänniskor helt blundar för kommunismens illdåd. Men nog borde man uppmärksamma det mer?

 • Anders_S

  axl: nej det finns ingen anledning att uppmärksamma det, stalinismens brott, mer. Det är ingen överhängande risk för att just det ska inträffa igen. fascistiska lösningar är det därmot stor risk att vi får uppleva inom den närmast framtiden. Det räcekr emd at konstatera den svåra förföljelse av romer som äger rum i många länder, Italien, Slovakien etc, för att inse att fascistiska lösningar kan stå för dörren. Även sådana faktum att högerppulister/fascister har 30% av rösterna i många länder innebär att fascistiska lösningar är en allvarlig fara.

 • Linda

  Nja Anders, Komunistiska brott händer fortfarande tyvärr. Allt är inte ok i Nordkorea och inte heller Kina är läget särskilt bra. Fast ok de ä snarare feodala diktaturer i medeltida format. Så även några ställen till som Burma, Zimbawe och Iran. Det kan man alltid diskutera mera om. Viktigt att hålla ögonen öppna för brott mot mänskligheten oavsett vilken färg den har.

 • Anders_S

  Kina är nu inte något kommunistiskt land utan ett kaptalistiskt enpartiland. en diktatur. vad som hädner i Kina är framförllt konsekvensen av kapitalism kombinerat med diktatur. Dessutom har det blivit bättre där.

  Nordkorea är ett litet land som inet är något större problem. En slags perversion av kommunistiska ideal. Ett riktigt skitland.

  Motsatsen är trots allt mycket vanligare, fascistiska länder. Det finns ett stort antal bara på arabiska halvön (de flesta stödda av USA)

 • w.

  men vad gäller stalinismen kompliceras det kanske en smula av att Putin lyckas skrämmande bra i sin kampanj att upphöja Stalin till ett slags förebild och landsfader igen. Inte nog med att ryska skolbarn inte får veta något om stalinismens oerhörda brott, de får t o m en skevt POSITIV bild av Stalin numera. något som var bortplockat ur undervisningen i över 15 år.

 • Pingback: Trottens Betraktelser » Idag minns vi förintelsen()

 • Pingback: Förintelsen - glöm den aldrig « Röda Berget()

 • Jag tror för min del att allmänheten nu uppfattar förintelsetemat som ganska uttjatat. Det väcker föga intresse plus en hel del irritation.

 • Kommentatorn w sätter fingret på en viktig punkt. Mycket talar för att Ryssland under Putins ledning rör sig i riktning mot kommunistisk restauration.