Spotify stryps

En del låtar kommer att försvinna från Spotify på grund av företagets avtal med olika skivbolag. Det handlar om betalning och ersättning till artister och till musikindustrin. Den senare vill ju på alla sätt försöka behålla de profiter man gör på andra människors arbete. För av den musik som säljs i butik på traditionellt sätt så går en mycket liten del av pengarna till artisterna. Med tjänster som Spotify finns det i framtiden en möjlighet att skivbolagen och musikindustrin i nuvarande form blir helt obsolet. Obehövd.

Om låtar jag ofta lyssnar på som finns hos Spotify försvinner, innebär det på inget sätt att jag kommer att köpa dem. Är jag mycket intresserad kanske jag laddar ner dem nånstans ifrån, men köp är inte aktuellt. Jag kommer att besöka Spotify mer sällan, förtjänsterna för Spotify sjunker, möjligheterna för Spotify att i slutändan kunna betala till musikindustri och artister minskar. Och i slutändan är vi alla förlorare, jag, musikindustrin, artisterna.

spotlogo1.png

Intressant?
Bloggat: TKJ, Beta Alfa, Bloggtidningen, Utsikt från höjden, Leo Erlandsson,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 • Ture

  Mest korkat är att musikindustrin inte fattar hur smart det här är. Skivbolag, managers, artistansvariga, engagera er i spotify istället och se möjligheterna, aldrig har ni kunnat one to one kommunicera med de som lyssnar på era artister förut, nu kan ni det, i samma ögonblick de lyssnar dessutom …

  Öppna dialog med spotify, och se vad för möjligheter det finns att bygga ut ev. statistik o marknadsföringsmöjligheter där, redan idag finns det en profilsida för varje artist, jag är övertygad om att detta skulle kunna byggas ut och utvecklas till ett smart sätt att kommunicera nyheter om artisten och dess evenemang osv.

  Inse att spotify inte konkurrerar med skivköp, spotift konkurrerar med p2p nedladdning, och det lär ni inte håtta många andra tjänster som kan göra…

  lycka till, och välkommen till framtiden!

  /ture

 • Pingback: Anna Troberg » Vulgärpolitisk teater om Spotify()

 • Anna

  Finns massor med spotify invites på http://www.home.no/spotifyinvite/