Nazist nerslagen och misshandlad

En ledande svensk nazist har blivit nerslagen och misshandlad i Hagsätra i Stockholm. Det är ännu oklart vilka som överfallit honom, men media spekulerar i att det är AFA eller någon liknande organisation. Samtidigt undviker tidningarna att skriva att det är en nazist som blivit misshandlad. Vitsen med detta förstår jag inte riktigt. Karln, Vávra Suk, är rasist och nazist, hans parti Nationaldemokraterna är rasistiskt och nazistiskt.

Men detta är inte skäl nog för att bli överfallen och nerslagen. Jag anser att den här typen av råa överfall inte är effektivt mot nazism och inte är en acceptabel metod för politiskt arbete i dagens Sverige.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Martin

  Det kan lika gärna vara en intern uppgörelse nazister emellan. Det är inte precis ovanligt att de bråkar inbördes.

 • Konstigt namn, han verkar inte vara 100% renblodig svensk, hur ser ND på sånt? Sen kommer det här, ifall det är sant, leda till att ND får fnatt och startar jakt på AFA anhängare eller folk som ser ut att vara AFA.

 • Olivia

  Den ”tjeckiska vikingen” har han även kallats i bloggosfären. Undrar vad Hitler skulle ha gjort av honom om de skulle ha levat samtidigt… gett honom en Lidice-behandling tillsammans med andra landsmän, kanske?

 • Daniel A

  Det är intressant med titlarna i rubrikerna.
  I DN är han ”Nationaldemokrat”, i aftonbladet är han ”högerpolitiker” och i SvD är han ”35-åring”.

  Och det är han själv som har sagt att det är AFA, och dessutom ska visst Säpo jaga dom nu. Nog för att AFA är ett problem, men nassarnas vapenskrammel är nog inte att leka med heller.

 • Två gatugäng som slåss med varandra. Skillnaden är väl mest att att ND också ger sig på folk som inte är med i det andra gatugänget.

  Jag måste dock säga att detta är värre än de vanliga attackerna. Att spontant gå till anfall mot ngn på stan är en sak. Att planera ett anfall och samla ihop 20 beväpnade människor (i den mån det är sant) är något helt annat och långt allvarligare. Hoppas garanterat några fängslas. Vi behöver inte fler martyrer och en eskalering av våldet.

 • Jimmy Windeskog

  ”Två gatugäng som slåss med varandra. Skillnaden är väl mest att att ND också ger sig på folk som inte är med i det andra gatugänget. ”

  Så du menar att detta ensamma och knivskurne, som blev utsatt för ett mordförsök av 20 ligister egentligen var ”ett gäng”.

  Modigt var ordet!

 • Han verkar inte ha lidit så värst, läste på texttv att han lämnade sjukhuset imorse..Tror att ND hade föredragit att han dött så de kunde få ett nytt salem..

 • Nej, Jimmy, jag menar att ND och AFA ligger på samma nivå som gatugäng. Jag tvivlar på att V?°vra Suk är schizofren nog att klassas som ett.

 • Bahlool: Suk i (nd) liksom Dragan Klaric i (sd) är ytterligt viktiga husnegrer för båda partierna eftersom deras medlemskap visar ”att de inte hatar blattar utan bara deras kulturer”. Vad som händer med herrar Suk och Klaric om dessa partier skulle nå någon framgång att tala om har de inte (vågar de inte ) fundera över.

 • Nåja den som sig in i leken ger..Dragan verkar ha lite problem faktiskt. Då och då hamnar jag på hans blogg och kan inte sluta förundras över att sådana människor ens har läsare…
  ND kommer nog inte att få någon reel politisk makt på demokratiskt vis på många många år, men SD verkar vara tillräckligt rumsrena för att släppas in i Riksdagen. De verkar ha lärt sig av ny demokrati och andra missnöjespartiers misstag.

 • Anders, nationaldemokraten är lika mycket nazist som du är stalinist!

 • Nicklas Eriksson är det inte du som är antirasisten vilket kallade mig för zigenarpack pga att jag röstar på Sverigedemokraterna? Eller får jag ingå i husnegerkategorin?

 • Anders_S

  Jorma: De har uppenbarligen räknat ganska mycket fel på SVT. 1520 peroner överföll Suk. Underligt att han överlevde får man säga.

  Sen är min uppfattning att ND är en nazistisk grupp. Men det kan vi ju förstås ha olika mening om och det känns onödigt att käbbla om det. Du har klargjort att du inte delar min uppfattning.

 • Martin

  Jorma,
  vilket gör att jag inte utesluter andra gärningsmän än AFA. Håller man sig så långt ut på högerkanten är toleransen för avvikare väldigt liten.

 • Jorma, den där artikeln – notisen – borde aldrig ens ha fått publicerats, med tanke på så många syftningsfel det fanns i den …

  Allmänt: Jag undrar bara lite … om nu ”vänstern” utger sig för att vara antirasistisk – varför är då ord som ”husneger” en vedertagen definition av invandrare som slutit upp på den högerextrema sidan (mind you – Ali Esbati, en av bloggosfärens husgudar, har kallat Nyamko Sabuni för husneger, och visserligen är väl Folkpartiet lite höger, men särskilt extremt är det då inte) ?

  Ord är trots allt viktiga. Att använda ”neger” och samtidigt hävda att man är antirasist är lite grand som att vara polis i Rosengård, inte sant?

 • Joakim: Rasism ligger inte av naturen given i vissa ord eller begrepp. Tvärt om har ord en politisk och sociologisk historia ur vilka de måste tolkas. Kristoffer gör en bra redogörelse här: http://ejnermark.blogspot.com/2007/09/husneger-r-inte-rasistisk.html

 • Anders_S

  Joakim: Precis som alla andra vet du att det handlar om Onkel Tom.

  Dessutom anses ordet neger (på amerikanska negro) inte som rasism (det finns de som gör det också, men inte de flesta). Därmot så anses ordet nigger som rasistiskt av i stort sett alla. Dessutom beror det hela också på i vilket sammanhang och hur ett ord används om det är rasistiskt eller inte.

  Jo, folkpartiet är mycket högerextremt när det gäller invandrarfrågor.

  Och sen när skulle Esbati vara husgud?

 • Anders, med andra ord så var aldrig några poliser i Malmö rasistiska i sina utlåtanden som tex ”Neger Negersson” osv med den retoriken du nu framförde?

 • /*Vill du ha en länk till din blogg får du länka hit, jorma*/ #AS

 • Anders_S

  Jorma: Som sagt, sammanhanget avgör, ett sådant utbildningsmaterial är definitivt rasistiskt. Precis som uttalandena om enskilda individer i Rosengård är rasism.

  Om du kallar dig själv för tattardjävel så är det inte rasistiskt. Om en polis eller jag gör det så är det rasistiskt beroende hur, var och varför. Om en jude kallar sig själv judejävel så är det inte antisemitism, om du gör det beror det på sammanhanget och varför om det är rasism osv.

  Dessutom så var det ”Neger Niggersson” alt. ”Nigger Niggersson” och ”Oskar Neger”. Tydliga tecken på olämpliga attityder från polisen. Det senare ordet anser inte jag vara rasistiskt, men dock olämpligt. Vill de öva med invandrarnamn kan de väl använda mera typiska namn som Ali Ahmed, Reza Pahlavi etc.

 • Var poliserna i Malmö rasistiska när dom använde ordet ”neger” enligt dig Anders?

 • Anders_S

  Jorma: Som sagt, jag anser inte att ordet neger är rasistiskt i de flesta sammanhang. Inte heller ordet svart om en person med svart eller brunt skinn (men det finns folk som anser detta vara rasistiskt, det ska vara svenskafrikan eller nåt sånt),

 • Ok då förstår jag ditt resonemang, men då kan vi även slå fast att när vissa mörkermän kallar Sverigedemokrater med invandrarbakgrund för ”husnegrer” är detta baserat på deras etniska bakgrund eller hur? Mao är det klar och tydlig rasism!
  Nej man kan inte utnämna några namn som du påstår, speciellt då i dessa fall där namnen härrör till individer med muslimsk grund…detta blir då ”hets emot folkgrupp”.

  Personligen tycker jag det är förbannat lågt ordval som mörkermännen använder sig utav!! Skulle en svart vara bra som nationalistfientlig men dålig som nationalist? Patetiskt i sådant fall.

 • Jorma du sprider hatpropaganda på din blogg och sen beklagar du dig över att muslimerna inte är för yttrandefrihet? Alltså ser du verkligen inte hur din blogg står för allt som du säger dig hata med islam och muslimerna?
  Vad det gäller ordet neger, om en svart säger neger då är det upp till honom, om en invandrare säger blatte ok, men försök fråga en svart hur han känner när han ser en vit kalla honom för neger.
  Dina företrädare i den rasistiska ideologins tjänst brukade förslava svarta och jag tror knappast dessa ärr har slutat göra ont.
  Märkligt att du stödjer Israel, ju mera Israel mördar, desto fler invandrare kommer till Sverige 😉

 • Bahlool, jag är helt öppen med mitt hat emot Islams värderingar! Har aldrig hycklat med detta. Jag är också en vanlig väljarröst och inte på någotvis anknyten till SD. vad har min blogg eller mina värderingar med yttrandefrihet att göra? Jag om någon stödjer de fundamentala grundlagarna för en demokrati om någon!!

  Sedan tror jag inte du är rätt person att klistra ettiketter på mig om någon rasism då du inte har en aning om min etniska bakgrund! Jag har säkerligen mer närhet till illdåden som föregick under 1900 talets första hälft än vad du kan ana. Tror även bloggägaren här kan intyga detta.

  Jag stödjer Israel utav samma anledning till varför du stödjer Palestina. Vem är den att säga till någon annan vilken sida som är korrekt att stödja?

 • Varför skulle något vara rasistiske bara för att bakgrunden nämns? Om jag säger att jag fick besök av en svart kille från Sydafrika är inte det rasism, även om jag nämnt både hudfärg och bakgrund. Inte ens om jag sen säger att han var puckad. Uttrycket ”husneger” har en betydelse som handlar om att vara mot rasism, att fördöma de svarta som ställde sig på förtryckarens sida för att själva få privilegier. Alltså inte rasism.

  Däremot kan jag knappast se hur begreppet skulle fungera på några i SD som knappast är någon maktrepresentant. Folkpartiet däremot är mer en del av makten. Jag tycker dock själv att uttrycket är klart tveksamt när det uttalas av vita. När andra mörkhyade använder sig av det har jag mindre problem med det.

  Första gången jag minns att det användes i Sverige var det en svart kille som ropade ”husneger” till USA:s ambassadör i Sverige under brinnande vietnamkrig.

 • Hampus du är rolig du! Du skriver:

  ”Varför skulle något vara rasistiske bara för att bakgrunden nämns?”

  Säger du detsamma när Sverigedemokrater påpekar tex BRÅs statistik om invandrares brott?

  När det kommer hem någon till mig som inte är blond och blåögd så sitter jag definitivt inte och beskriver dennes ögon- eller hudfärg. Vad har det med saken att göra? Jisses!!! Undrar vem eller vilka som egentligen är fixerade vid folks raser????

 • Moneyman

  De kommunistiska terroristerna orsakar ännu en gång oerhört lidande. Jävla pack! Heder dock till Anders_S , som vågar ta avstånd från våldet.

 • Anders_S

  Bahlool: Jorma tillhör en svensk minoritetsgrupp som vi nedsättande och rasistiskt kallade ”tattare” när jag var liten. Idag kallas denna grupp resande. I Nazityskland behandlades man som romerna (resande är enligt många en grupp romer, man talar i alla fall i Sverige en romsk dialekt), man spärrades in och avrättades på samma sätt som judar.

  Och ja, enligt min uppfattning uttrycker Jorma islamofoba tankar på sin blogg och en del rasistiska också (han håller förstås inte med). Det är vanligt att grupepr som återfinns långt ner i den sociala stegen i Sverige (exemeplvis finnar, romer och resande) uttrycker fördomar och rasistsiak åsikter om andra invandrargrupper. Det gjord eexempelvis min farmor. Hon var fientlig till och rasistisk mot i stort sett alla invandrare som kom efter andra världskriget. Hon själv kom ju innan.

 • Jag säger dig vilken som är rätt. Jag stödjer Palestina pga att logiken går emot att stödja Israel och pga att jag tror på rättvisa. Ditt hat mot Islams värderingar grundar sig på de fördomar och felaktigheter du sprider på din blogg. Om det du vet grundar sig i vad du skrivit där, så visar det klart och tydligt att du är ute och cyklar, och ger mig ännu ett bevis för att allt stöd till Israel är stöd grundat på dumhet och okunnighet.

  “The zionist argument to justify Israel’s present occupation of Arab Palestine has no intelligent or legal basis in history.” /Malcolm X

 • Anders_S

  Läs gärna:

  http://www.zaramis.nu/blog/2008/02/10/brottslighet-och-etnicitet/
  http://www.zaramis.nu/blog/2008/01/13/brottslighet-och-klass/

  Med tanke på Jormas påstående om BRÅ och invandrares brottslighet.

 • Anders det har jag också märkt jag själv är negativ till för stor invandring, även då jag är invandrare själv. Man ser sig som förmer och dessa fördomar är allt annat än positiva och man försöker bli av med dem. Det är dock rätt märkligt hur man kan försöka förstärka och sprida hat, när man själv har och fortfarande är hatad. Jag har några ”resande” som kunder och än idag ser jag hur folk i byn talar illa om dem osv.
  Jorma jag hoppas att du någon gång vaknar upp och ser världen som den verkligen är, där ras verkligen inte spelar roll.
  Den religion vars värderingar du avskyr, och dess förgrundsgestalt fixade giftermål mellan vita och svarta och sa till folk att det inte spelar roll om du är arab eller pers, utan vad dina inre värden är (taqwa).
  Så det är inte så ko nstigt du hatar denna religion som går emot allt som du sprider på din blogg.
  Jag är för yttrandefriheten, och tom för att SD inte ska bojkottas men jag vet att du skulle vara den förste att låsa in mig för att jag är muslim eller för att jag vill yttra mig och tala om vad mina åsikter är i dessa frågor.

 • bra andders jag är i diskussion med några angående invandring och de där blogginläggen kommer hjälpa markant…

 • Bahlool det stämmer som Anders skriver här ovanför, och även det att jag inte anser mig rasistisk 🙂

  Med tanke på min ”arsenal” utav fd flickvänner så skulle det kanske vara svårt för många att kalla mig för rasist. Och likaså när det gäller min nuvarande, dvs min framtida hustru. 😉

  Däremot att utmåla mig som islamofob eller annat som tex eXpo gjorde bestrider jag inte…tar närmast detta som en komplimang. Men att detta skulle vara detsamma som rasism tycker jag låter tokigt! Skulle det vara rasism så hade jag knappast kunna rösta på ett parti som hyser följande representant: http://www.expressen.se/1.397948
  Däremot så har denne gjort en del uttalanden som jag inte delar i stort.

 • Nej, Jorma, det säger jag inte alls om Sverigedemokraterna. Det beror nämligen på hur de läser av statistiken och hur de sen uttalar sig. Man ska vara bra korkad (eller kanske Sverigedemokrat?) om man tror att användandet av ett ord i ett sammanhang automagiskt godkänner det i ett annat.

  Och jag har aldrig påstått att du sitter och kommenterar folks hudfärg om de är på besök hos dig. Jag hoppas verkligen att du inte gör det.

 • Anders, glöm inte mitt svar på ditt inlägg.

  Jag delar förövrigt inte dessa resonemang om att förrorts problemen har med klassskillnader att göra. Detta har man ifrån vänstern försökt påtala tidigare i historien.

  Läs vad en utav de klokare och insatta Samerna ( Lars-Nila Lasko) säger om detta resonemang som tidigare prövats historiskt i samband med Kautokeino upproret på följande länk:
  http://lars-nila.blogspot.com/2009/02/kautokeinoupproret-ar-en-bluff-pastas.html

 • Anders_S

  Detta är off-topic Jorma, så vi ska inte fortsätta debatten. kallsfrågan kan föklara end el av den högre brottsligheten baldn invandrare. Men om du läser mina inlägg ser du att jag inte anser att den kan förklara hela överrepresentationen av invandrare utan att det finns andra förklaringar också.

  Vill du fortsätta diskussionen så ta den i samband med de två länkade inläggen.

 • Jorma du är rasist om du ogillar en viss folkgrupp. Att du röstar på en virrpanna som den stackars iraniern, som är ett åtlöje på youtube för hans uttalanden, som tom SD tycker är lite för mycket, visar ju på just det jag sagt 🙂
  Jag har vänner som var ND och SD anhängare, några av dem är det fortfarande, de ser mig inte som ”dålig blatte.
  En sak som jag och mina syskon fick höra var att alla blattar var si och så…men inte du (alla vi tre fick höra det från våra respektive vänner)

  Nåja vi börjar komma ifrån inläggets kärna, sorry anders

 • ”Och jag har aldrig påstått att du sitter och kommenterar folks hudfärg om de är på besök hos dig. Jag hoppas verkligen att du inte gör det.”

  Nej det gör jag verkligen INTE, men däremot så tycker jag det är sorgligt att du gör det, vilket du själv skrev här ovanför tidigare!

  Det du skriver om SD är inte värt att kommentera då det talar för sig själv genom ditt svar.

  Fast glöm inte bort att du tidigare har använt dig utav bilder med anspelan på min härkomst på din blogg 🙂 Detta då jag råkade visa mitt stöd för de svenska vargarna på en kommunistblogg. Jag som SD-väljare hade ingen rätt att stödja motståndet emot rovdjurshatet då jag enligt dig var en ”nazist” och ”rasist”…remember? Bilden på det svarthåriga och zigenarlika trollet som du och några andra ”antirasister” använder er utav, är en ren anspegling på min etnicitet. Är inte sådant rätt lågt hampus?

  Folks etnicitet har inte med saken att göra utan det är vad som finns i hjärtat, glöm inte det hampus!

 • Anders vi har kommit långt utanför själva sakfrågan här nu, helt rätt. Men ändock…kollade upp länken till Lars-Nila?

 • Vad i hela friden har slumpartad killes åsikter om Kautokeinoupproret att göra med att en nationaldemokrat blivit attackerad?? Eller ens med invandrares brottslighet?

  Maken till förvirring, om det inte är så att man anser att samer är etniskt priviligierade vilket många Sverigedemokrater gör. Jag tvivlar dock på att den där Lars-Nila skulle hålla med.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1204465.svd

  (ja, det är också off-topic)

 • Anders_S

  Jorma: återigen off-topic. Jag vill inte ha mer diskussion om Troll, Hampus, romer, resande, samer osv i samband med detta inlägg.

  Utan det får handla om ND, nazister, vilka som gjorde det etc. Inget annat.

 • ”Slumpartad kille” Hampus? Statsvetare, jurist och sametingsmedlem…är det en ”slumpartad kille”?

  Nu handlade det om en anknytning till länkarna som Anders gav där det anknöts till ”klassproblem”.

  Jovisst är mångt och mycket O/T här, men jag är knappast ensammen om detta eller hur?

  När det gäller sakfrågan så hävdar jag att det är AFA och dessa består utav bla Rättvisepartister och vänsterpartister. Jag har flertalet bilder och skärmdumpar ifrån olika forum där jag agerat ”afait” som bevis för mitt påstående. I fallet med ”nazisten” Vavra Suk så lär dessa AFA-drägg snart själva skryta om detta offentligt på deras sidor.

 • Jimmy Windeskog

  /*Jimmy, det enda du skriver är att jag ljuger. Jag har en åsikt om ND, det är inte lögn. Min åsikt är att de är nazister. Du har uppenbart en annan åsikt, skriv det då och bevisa det med källor. Men observera kommentarsreglerna*/ #AS

 • Jorma: du är antagligen berusad. Jag har aldrig kallat någon för zigenarpack i hela mitt liv.

  Är du finne och skulle därför ingå i husnegerskategorin menar du? Synd för dig, det är jag med! Men husneger har inget med etnicitet att göra. Jag är en fältneger, dvs en som inte gör vad jag kan för att få ligga nära fienden på natten.

 • Jimmy Windeskog

  Det räcker med att snabbt titta i ND:s principprogram (www.nd.se för den dåligt pålästa antidemokraten) för att belägga att partiet inte bara inte har något med nationalsocialismen att göra – utan också är uttalade motståndare inför den poltiken.

  Vad du gör är att du påstår att Jorden är platt medan vetenskapen säger emot dig på den punkten.

 • På samma sätt som det Sovjetiska kommunistpartiets partiprogram förklarade att de var demokratiska? Och vi ska ta dem på allvar?

 • Nicklas jag kan dra mig till minnes över att du var i samförstånd med en mörkerman ifrån Uppsala angående ”zigenarpack”? Nej jag är inte finne…och nej jag är inte berusad och har inte så varit på mycket lång tid.

  Du skriver att du är en ”fältneger” som vill ligga nära fienden? Kommer ihåg en vänsterpartistisk representant som tyckte om att sova i andras sovsäckar…men det är väl inte du det? 🙂

 • Jimmy Windeskog

  Sovjets kommunistiska parti tog helt och fullt ut avstånd från demokratin, det är ju själva poängen i hela ideologin och inget som är det minsta diskret i deras politiska styrdokumet.

 • Apan

  Inte effektivt i verkan mot nazister ? Vad är det för uttryck ? Jag anar en otäck undermening i det uttalandet. Det är ALDRIG okej att slå ner någon. Att göra det på det här sättet, planerat och iskallt, är närmast att rubricera som mordförsök och kan aldrig vara okej. Om brottet sedan begicks pga av offrets politiska och personliga åsikter är det ett brott mot demokratin och närmast att likna vid ett hatbrott som att klubba ner homosexuella eller muslimer. Det handlar alltså inte om att ”bekämpa nazism” det handlar om att misshandla och försöka mörda en annan människa.

 • Pingback: Varför är Vavra Suk? Han sagnar en kvinna, da icke er kall. « Denuntias kommentarer()

 • Anders_S

  Jimmy: du har nog missat vilken gren av socialismen jag tillhör. Nämligen en som avstånd från sovjet och sovjetsystemet och som Stalin utplåande varenda medlem i. Dvs varenda medlem i Sovjet och många i andra länder.

  SUKP:s program är helt demokratiskt vad jag har läsat. Det är liksom inte där problemet ligger.

  Men detta är återigen off-topic.

 • Nejdå, Jimmy. Läs deras kommunistpartietspartiprogram så ser du hur fint och demokratiskt Sovjet var. Läs gärna hela grundlagen. Maken till demokrati!

  Om man nu vill döma partier enbart efter vad de själva officiellt säger.

 • Socialist

  Består Afa av rättvisepartister och vänsterpartister? Förklara det för Afaiterna, Jorma, så får vi se vad dom anser om det. 🙂

 • Apropå ND:s rasism så skulle jag vilja rekommendera Rasmus Fleichers avhandling på ämnet, Etnopluralism om Nationaldemokraterna och framväxten av en ny rasism:

  http://webappl.sh.se/C1256C930075B5F3/0/4306F5CCAECA186EC1256E21003460E1/$file/etnopluralism.pdf

  Fast i dag så är ju ND näst intill en icke-rörelse, så vitt jag vet så är det bara i Södertälje man har någon som helst aktivitet och stöd.

 • Pingback: Utmanar vänstern på: Hitta Afrikanen! « 100% Antiism()

 • Martin
 • Gustav H

  Det är rätt talande att man formuleringsmässigt ser ungefär samma stil i AFA:s lilla kommuniké, som man kan hitta i t ex Svenska Motståndsrörelsens ”kamprapporter”. Vedervärdiga våldsverkare är vedervärdiga våldsverkare, oavsett ideologisk skolning.

  Nu är det tydligen snart dags för lite gammal hederlig personförföljelse också, av utskicket att döma. Jag tycker att avståndstaganden och sådant är rätt fånigt generellt, men snart borde väl resten av den organiserade vänsterrörelsen ha fått nog och så att säga klippa de kvarvarande banden till AFA? De är ju faktiskt inget mer än kriminella.

 • Anders_S

  Gustav H: Den här typen av agerande har i stort sett alla vänsterrörelser tagit avstånd från. Många gånger om.

  Att klippa av band är svårare, hur vi än gör så kommer de att gå med i våra demonstrationer etc. Det är då bättre att ha möjlighet att prata med dem, än att inte ha det.

  På sikt är den enda lösningen att andra vänsterorganisationer växer så att AFA marginaliseras.

 • AFA är redan en marginaliserad rörelse. En minoritet av den autonoma vänstern som i sin tur är en minoritet av vänstern i stort.

  Klippa band är ett märkligt begrepp gällande en obskyr anarkiströrelse utan medlemsregister. Men självklart tycker jag man ska ta avstånd från rörelsen och dess metoder. Det hindrar inte att man har en dialog med de enstaka medlemmar som dyker upp vid demonstrationer.

  Och ja, det går inte att hindra att AFA-falanger dyker upp vid demonstrationer. Helt enkelt därför att de är mycket aktiva och engagerade. Hade det inte varit för våldet hade det varit en tillgång.

 • Jorma:

  Vad du minns eller inte har jag ingen aning om. Inte heller vad folk från Uppsala (?) anser om dig eller annat. Jag gör inte skillnad på människor utifrån deras härkomst och kan inte hjälpa att du har låtit ditt görande så manifestera sig i ett medlemskap i det nazibestuckna partiet sverigedemokraterna. Fundera du på vad Söder, Jomshof, Jansson och co ville göra med resande innan uniformsförbudet kom, och de övergick till att bara ”hata kulturer, inte människor”.

  Jag har aldrig varit, och kommer aldrig att bli, medlem i vänsterpartiet, så knappast.

 • Martin

  Svårt för oss till vänster att inte få AFA med på våra demonstrationer. För polisen tillhandahåller inte oss samma service som högerextremisterna får, de agerar aldrig dörrvakt på våra tillställningar, så att endast av oss godkända deltagare släpps in.

  Men att alla kan gå på en demonstration som hålls på allmän plats är en självklarhet, så att polisen utökar sin ”service” är inte önskvärt för folk som är demokratiskt sinnade.

 • Niklas, för det först så ÄR eller HAR jag aldrig varit medlem i Sverigedemokraterna. Och JO du gör skillnad på folk genom deras etniska härkomst, utav vilken annan anledning myntade du annars först utav alla på ordet ”husneger” på mörkermannen i Uppsalas blogg? Kom inte med lögner och bortförklaringar till något annat än att du syftade på den utpekades etniska härkomst!!

  /’off-topic borttaget*/ #AS

  Någon här på bloggen ville i början ge sken utav att det inte var AFA som låg bakom den politiska hatattacken, idag ser vi vilka som hade rätt! Tycker det blir ironiskt nu när vänsterbloggare mfl försöker göra små halvhjärtade försök till att ta avstånd till dessa terrorister. /*off-topic, borttaget*/ #AS OK jag vet att du Anders alltid tagit avstånd till dessa…men du gör det alltid i samband med att omnämna högerdräggens attentat. Spelar det egentligen någon roll vilka som gör ditt eller datt? Detta hör inte hemma i en demokrati helt enkelt anser jag.

  /*borttagen mening, off-topic*/ #AS

 • Martin

  Revolutionära fronten tar också på sig ansvar för dådet:
  http://revfront.org/arkivet/arkivet_090210.html

 • Pingback: Högerextremt våld mångdubbelt värre än vänsterextremt | Svensson()