Fascist når framgångar i israeliska valet

Det ser ut som om Avigdor Lieberman och hans parti Yisrael Beitenu får stora framgångar i dagens israeliska val. Han är sekulär högerextremist som vill ha två etniskt rena stater. Dvs han vill rensa Israel från araber och kan i den processen tänka sig att överlåta vissa territorier med arabisk majoritet i dagens Israel till en palestinsk stat. Han röster kommer framförallt från ryska invandrare i Israel, varav många inte är troende.

Lieberman och hans parti är mer tvättäkta fascister än någon annan större organisation eller parti i Israel. Religiösa partier hyser ingen kärlek till honom och det gör inte traditionella sionister i partier som Likud, Kadima eller Arbetarpartiet heller.

För palestinierna är det dock förmodligen ingen skillnad, oavsett vilket parti som vinner valet, högersionister (Likud), högersionister (Kadima), arbetarsionister (Arbetarpartiet) eller fascister (Beitenu).

Problemet som jag ser det är att det inte i dagens Israel finns något vettigt alternativ, inte heller är situationen speciellt gynnsam för att vettiga alternativ ska kunna växa fram och få stöd.

Intressant?
Bloggat: Jinge,
Borgarmedia: DN1, DN2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements