Anja Sonessons verklighet är overklig

Malmös ledande moderata politiker Anja Sonesson har det notoriskt svårt emd sin verklighetsuppfattning. Det verkar ibland som om hon lever i ett komplett annat universum än oss andra. Så var det i samband med ESF och så verkar det vara nu, i samband med tennismatchen mellan Sverige och Israel. Då var Sonesson övertygad om att Malmö skulle jämnas med marken. Så skedde naturligtvis inte. Riktigt vad hon tror nu framgår inte riktigt, mer än att hon förutser hat. Det är uppenbart att kvinnan lever i sin egen värld.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Röda Berget, Motbilder,
Borgarmedia: SDS,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Du sitter i Göteborg och har din politiska agenda med färdiga svar på allt. Men du vet faktiskt inte ett dugg om den press och de hot som judar i Malmö lever under just nu. Situationen är minst sagt kritisk.

  Det ironiska är att behovet av Israel som judisk stat aldrig har varit mer påtagligt. Hetsen ger zionismen ökat stöd. Människor som annars aldrig skulle ha övervägt att flytta dit funderar nu på allvar att göra just det.

 • Anders_S

  Cristopher: Jag vet inte riktigt vad judarnas situation i Malmö har med Israel att göra. Det är inte riktigt samma sak. Problematiskt är ju dock att sionister går ut och fösvarar Israels agerande och hävdar att de gör det för att de är judar. Detta gör att folk blandar ihop saker och ting.

  Dessutom misstänker att jag vet mycket mer än du om judars eventuella problem i Malmö och på andra ställen. Nån gång kanske det går upp för dig att min familj i praktiken och på många sätt tillhör den judiska gemenskapen utan att vi fördenskull är judar eller troende.

 • Om du känner gemenskap med den judiska minoriteten i Sverige så är ditt agerande mer svårbegripligt, inte tvärtom. De senaste veckorna har judiska butiksägare attackerats, begravningsplatsen och synagogan har vandaliserats, och judar har blivit hotade på öppen gata av gäng.
  /*påstående om vad vänstern påstår som inte är sant, borttaget*/ #AS

 • Anders_S
 • De enda som faktiskt pratar om judar som om det skulle vara ett problem är ju just folk som Aqurette själva. Borgare. Och så givetvis nazisterna.

 • Nicklas Eriksson:
  Ett problem med vänstern är ju att den inte tar hänsyn till någon annan egenskap än den ekonomiska. Du har ju själv gett uttryck för denna totala brist på förståelse för mänskliga identiteter och hur fördomar baserade på religion, etnicitet, kön och sexualitet påverkar enskilda och kollektiv.

  Din oförståelse har naturligtvis sin grund i att du är fast förankrad i den svenska majoritetskulturen och därför inte förstår bättre. Det är ingen som ifrågasätter en Eriksson eller Svensson.

  Grejen med Israel är att det är enda landet där judar kan känna samma sak som du tar för given i Sverige.

 • Pingback: Goddag yxskaft! Konsten att möta kritik.()

 • Santiago

  Christopher, inser du inte att israelvännernas ständiga sammankoppling av världens alla judar med staten Israel bidrar till ökad antisemitism?

  Staten Israel är staten Israel och IDF är IDF. Svenska judar har ingenting med detta att göra, dom är svenskar och inget annat. En del stödjer staten Israels politik och andra gör det inte, precis som hos övriga folkgrupper i Sverige går åsikterna isär. Dilsa Demirbag-Sten tog det hela så långt att hon gick på ett stödmöte för Israels krig i Gaza för att enligt henne själv ”visa stöd för den judiska folkgruppen i Sverige”. Det är helt jävla bisarrt hur man kan tänka på det sättet och samtidigt livsfarligt.

  Antisemiter och sionister har en hel del vansinniga åsikter gemensamt. Båda är oförmögna att skilja på judar som folkgrupp från staten Israel, och båda verkar anse att judar inte kan bo tillsammans med ickejudar i en sekulär stat där ingen etnicitet eller religion har företräde över en annan.