Idiotiskt förslag

Förslaget att en flykting måste ta anvisat boende och inte ska få bosätta sig var den vill är odemokratiskt, förfelat och rasistiskt. Rasistiskt därför att särbehandling av grupper efter ursprung etc är rasism. Förfelat då det inte kommer att leda till bättre integration utan förmodligen mer fördomar och motsättningar. Odemokratiskt därför att en del människor fråntas en del av sina mänskliga rättigheter.

Att folk ska straffas genom att förlora sin försörjning för att de exempelvis istället för att bo ensamma vill bo med sina syskon eller föräldrar är helt enkelt löjligt och djupt otrevligt och problematiskt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
 • Vill man att folk ska bo i norra Sverige eller i delar som är mindre fyllda av invandrare så är det bara att bygga flyktingbostäder i de delarna. Vi kom till Helsingborg och har stannat där sen dess. Många grupper, särskilt dem som är vana vid att jobba och som vill jobba, bryr sig inte om de måste vara nära sina landsmän utan bästa lösningen är att låta vuxna mogna människor bestämma. Kommer jag till Sverige i den här åldern och jag blir erbjuden att bo trångt i Malmö eller i en femma i Luleå och får höra att det finns möjlighet att få jobb där, då väljer jag med all säkerhet Luleå. Finns vissa invandrare som är här för att få bidrag och leva loppan på systemet men finns många fler som flytt krig och misär och vill leva på mer än de 2800 kr som socialen betalar. Ge folk möjligheter så kommer de nog välja ”rätt”

 • Martin

  Bahlool,
  så är det. Folk väljer själv och det är inte nån gruppmentalitet som gör att invandrare bor i Rinkeby eller Botkyrka. Det är en klassfråga, för invandrare som får det bättre flyttar till bättre och tryggare områden. Lösningen är således att upphöra med rasism och främlingsfientlighet och ge invandrare samma möjligheter på arbetsmarknaden. Det är smygrasismen bland personalchefer med mera som skapar problemen och som gör invandrarna till den absoluta underklassen.

 • Ok – jag fattar att det är bra om segregeringen motarbetas. och jag fattar att man måste vara beredd att flytta till jobben. Men man kan faktiskt inte ha en uppsättning lagar för blonda, blåögda svenskar och en annan för de som talar med brytning. Segregering är fel, men att tro att det blir bättre av att isolera en nyinflyttad människa i ett område där de saknar alla former av nätverk eller social förankring är ett makalöst logiskt felslut. Även för oss utan konstiga namn och brytning så är jobbsökandet något som är avhängigt ett nätverk, folk som kan ge en tips och referenser etc.

  Arbetslöshet och utslagning motverkas bäst på helt andra sätt än ”isolera och bestraffa”-metoden. Visst kan man alltid gräva upp enskilda exempel på invandrare som utnyttjar bidragssystemet (och förtränga de horder av invandrare som jobbar dubbelt så hårt som ”gammel-svenskar” i totalt otacksamma yrken). Man kan också hitta en hel del ”vanliga” svenskar som gör dito. Men vi kan inte instifta lagar som fungerar olika beroende på vilken sorts namn man har. Vad härnäst? Gröna nymånar fastsydda på kläderna på alla muslimer?

 • Peter

  Läste jag rätt? tyckte att det stod att han skickade halva sitt bidrag till Syrien!

  Men om han blir anvisad ett boende i annan kommun med jobb så kan väl hans föräldrar flytta med,vore väl bättre i o m att dom inte kunde ta hand om sig själva och då med all säkerhet inte jobbar.

  Sen om han fru var hotad av sin familj i Jordanien så är det väl ett polisiärt ärende i det landet!

  F ö så har dom ju ett boende i Syrien så han kan väl stanna där med sin familj,iof så är det kanske tufft att få jobb även där men då är han ju en ekonomisk flykting och får ansöka om att få arbetsinvandra.