Sent hem från Amsterdam

När jag idag kom till Amsterdams flygplats Schiphol träffade jag min sydafrikanske kamrat Brian där. han skulle ha åkte för länge sen men var fortfarande kvar på flygplatsen. Detta berodde på att en olycka hade inträffat så att hans flygtur blev inställd. Eftersom jag hade gott om tid tog vi en gemensam lunch och sen gick han till sitt plan och jag till mitt.

Väl vid gaten meddelades det att vårt flygplan skulle bli försenat då det ännu inte fanns någon besättning då denna var nån annan stans i Europa på grund av alla de inställda flygningar som blev följden av olyckan. Nu blev det inte så farligt för min del. Planet hem var ungefär en timme försenat och det kan man ju lätt leva med. Annat var det ett annat år då jag på grund av snö satt fast på Schiphol i 25 timmar ungefär.

Värre var det förstås för de människor som dödades och även för de som överlevde vid det turkiska planets krasch idag på väg in mot Schiphol för landning. Trots kraschen var det inte ett dugg oroligt att flyga. Det är ett mycket säkert transportsätt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
 • Mattias

  Håller helt med dig om att flyget är ett otroligt säkert transportsätt. Personligen fattar jag inte logiken hos folk som är livrädda att sätta sig ett flygplan men som inte har några problem att köra bil. Hur många personer som har dött eller skadats i en flygolycka känner man? och i bilolyckor?

  Att flyga är säkert just därför att en olycka kan få så katastrofala följder, efter varje haveri sker en grundlig utredning där man drar slutsatser för att undivka en upprepning, känner mig alltid trygg när jag flyger och lite turbulens är bara roligt 🙂 Det krävs ett enormt tryck för att skaka sönder ett flygplan, lite luftgropar är ingenting men vissa tappar all sans och vett när de sätter sig i ett flyplan och tror att de är på väg och störta så fort de skakar till lite.

 • henrik

  håller inte med. jag mår piss i flygplan oavsett statistiken.
  tänker ta tåget i fortsättningen till holland.
  bra sätt att stressa av också. miljövänligare oxo