Tullen stoppar Saab?

I alla fall enligt SVD, Sydsvenskan och DN. Då Saab har stora skulder till Tullverket kan dessa stoppa leveranser från utlandet till Saab. Frågan är om det kommer att hända. Jag tror faktiskt inte det.

En annan fråga är varför arbetarna i Trollhättan inte agerar lite kraftfullare. Exempelvis genom att ockupera fabriken och kräva åtgärder som exempelvis omställning till annan produktion med hjälp av statliga medel och konfiskering av företaget under arbetarkontroll. Nu ordnas i alla fall en demonstration på torsdag den 26 feb. Denna är en del av en europeisk kampanj för jobben inom GM:s europeiska dotterbolag, Opel, Vauxhall och Saab. Demonstrationen i Trollhättan samlas 18:00 vid Folkets Hus.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, 4, DN1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements