Gangsterverksamhet bakom bränderna i Södertälje

Det menar i alla fall Svensk Handels talesman Dick Malmlund som uttalar sig i Länstidningen Södertälje:

Dick Malmlund, säkerhetschef på Svensk handel, tror att ekonomiska motiv ligger bakom branden. Och hänvisar till tidigare hot och påtryckningar.
Det har spekulerats om att vänsterextremister med politiska motiv ligger bakom butiksbränderna men Svensk handels säkerhetschef Dick Malmlund tror snarare att det är ekonomiska aspekter mer än politiska som ligger till grund för attentaten.
– Vi har ju under de senaste åren i Södertälje haft lite påtryckningar på handlare i dagligvarubranschen, hot och annat för att komma åt deras verksamheter, säger han till TT.

På fredagen ska Svensk handel ha ett möte med säkerhetsansvariga på Coop, Ica och Axfood för att förebygga fler bränder.
Samtidigt säger han till TT är att det är väldigt svårt för butikerna att skydda sig.
– Det här är ju extremt, man kan ju inte begära att vi ska ha ett skydd som klarar folk som springer in och anlägger bränder till höger och vänster, det är orimlig

Att han nu flera gånger uttalat sig i denna riktning kan tyda på att det finns information som polisen släppt till honom, men som ännu inte är offentlig. Att borgerlig media och olika högervridna bloggare ändå fortsätter att hävd att det är ett vänsterextremistiskt dåd förefaller mig som mycket dålig och extremt vinklad journalistik. Jag minns hur obenägna de var att utpeka de som brände ner Kulturhuset Cyklopen som högerextremister. Trots att det var ganska uppenbart att så var fallet då. Men nu är man, utan att egentliga bevis finns och direkt i motsättning till handeln själv, snabba med att smutskasta vänstern. Sålunda anser Svensk Handel och Dick Malmlund att flygbladen förmodligen inte har nåt samband med bränderna eller så är de gjorda för att leda misstankarna mot annat håll än där de skyldiga återfinns. Just vänsterspåret tonas också ner av polisen.

Det kan naturligtvis vara så att de som begått dåden mot butikerna anser sig vara vänster, men i så fall verkar de mycket isolerade från resten av den svenska vänstern som tar starkt avstånd från mordbränderna i Södertälje. Över hela linjen och över hela den politiska vänsterskalan.

Södertälje hade i höstas ett gangsterkrig som också berörde Göteborg och detta kanske kan ha ett samband med det som händer nu. Kriget berörde Bandidos supportergäng X-team och det lokala södertäljegänget Syrianska Brödraskapet.

Intressant?
Bloggat: Jinge,
Borgarmedia: DN1, 2, SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Se där. Tack för att du finns.

 • Pingback: Pressmeddelande från Psykbryts redaktion: chipsterror | Psykbryt()

 • olle

  Brukar inte Golbal Intifada publicera pressmeddelanden på sin webbsida där de tar på sig attentat och aktioner? Det gjorde de i samband med Ambassadbilarna och försvars-aktionen.

  Men deras webb innehåller bara en gatufest-flyer från 2006. Och det har varit väldigt tyst, så när som på de där flygbladen och klistermärkena i Södertälje som figurerat i media.

  Jag tycker det verkar märkligt.

 • Mike

  Tror bara det är extremt missnöjda medborgare som är jävligt trötta och fått nog av statens brott.

  Förmodligen

 • HarrynHarysson

  Självklart, så länge man inte har klara bevis eller indicier så ska man inte peka ut någon, varken vänster- eller högerextremeister.
  Men för övrigt så blir jag så trött när jag läser Svensson eller andra likasinnade; jag tänker alltid på Magnus Uggla – ”en kvarleva från 67″…

 • Befriande med lite nya perspektiv. Medierna har än en gång visat hur osaklig rapportering mer eller mindre är legio. Borgerliga medier är riktigt pinsamma när det kommer till kritan, och så även i det här fallet.

 • Pingback: Inget tyder på att vänstern skulle vara ansvariga | Svensson()

 • Danne

  ”De har kommit in genom kassorna och stannat vid de närmaste hyllorna och frågat personal om vi har några amerikanska varor, berättar butikschefen för en av Södertäljes större byggföretag.”

  Vilka andra än vänstern skulle göra detta?
  Förslag från Svensson? Kanske Bandidos har börjat ogilla USA?
  Eller Sverigedemokraterna kanske?

  /*off-topic borttaget*/ #AS

 • Anders_S

  Byggföretag? Det är sådana som bygger hus. Det finns ingen logik i ovanstående citerade påstående.

 • Pingback: Kycklingsabotaget | Svensson()

 • Pingback: Södertäljenätverket - Södertäljes eget maffiagäng | Svensson()