Bengans säljer fler skivor

Bengans skivhandel i Göteborg menar man att man söljer fler skivor på grund av fildelningen. Personligen undrar jag om det verkligen stämmer, utan tror snarare att man säljer mer för att andra skivaffärer försvunnit eller minskat i omfång. Men jag ska inte hålla det för helt osannolikt att man säljer fler skivor, då forskning visat att fildelning faktiskt kan få sådana effekter.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
  • Det kanske har att göra med vilket utbud man kan erbjuda. Precis som Bengans så säljer Cdon fler skivor än någonsin: http://www.idg.se/2.1085/1.213320/cdons-skivforsaljning-nar-rekordniva

    Jag tror precis som man säger på Bengans att folk hittar mycket på nätet som skivbutikerna inte har i sitt sortiment. Det gäller att hänga med och ta in dessa skivor i butiken. Det innebär en större spridning av efterfrågan, vilket i sin tur inte gynnar majorbolagen som vill pumpa in pengar på top 40 listan som de i stort sett äger. Det gynnar snarare de mindre independentbolagen som nu får en chans att sälja överhuvudtaget. Internet är inte centraliserat och nu blir även skivförsäljningen mindre centraliserad vilket får majorbolagen att stämma halva befolkningen i stress.