Volvodirektörerna backar

Efter att bl.a. Volvoarbetarna på lastvagnsfabriken i Göteborg protesterat mot höjningen av direktörernas bonusar backar AB Volvo och tänker inte längre höja bonusen. Det visar sig återigen att protester och kamp lönars sig. Det är dags att Saab-arbetare och andra arbetare i Sverige lär sig detta. Slåss för jobben och slåss mot lönesänkningen. Då får man man mer än om man stillatigande väntar och ser på när man förlorar både lön och jobb (eller något av dessa).

På nedanstående bild av Bobbo Lauhag ser ni Tomas Johansson från en gruppstyrelse på Volvo Lastvagnar i Tuve överlämna namnlistor till företaget.

chefsnej_4tj.jpg

Tomas är också medlem i Socialistiska Partiet.

Intressant?
Bloggat: Trotten, Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • När ska Volvo och Saab förstatligas? Gung-hokapitalismen är en ekonomisk kamakazipolitik som en gång för alla måste få ett slut.

 • Anders

  Serhat: Förhoppningsvis ALDRIG.
  /*off-topic*/ #AS

 • /*Wilhelm, det där handlade om Saab och saker jag inte skrivit om, lite off-topic kan man nog säga*/ #AS

 • Anders_S: Nu tänker jag vara off-topic igen, men du kan ju radera det här när du läst det om du vill – jag uppskattar att du är tydlig med varför du redigerar/raderar inlägg och gör så av vettiga skäl, till skillnad från många andra vänsterbloggare som tycks censurera allt de inte håller med om, vilket gör det näst intill meningslöst att kommentera deras bloggar, och därför läser jag dem inte heller. Din är en av få bloggar till vänster som jag läser regelbundet bland annat av detta skäl, fastän jag nästan aldrig håller med dig.

 • Anders_S

  Wilhelm: Tack ska du ha. Man behöver inte hålla med varandra för att respektera varandra.

  Men jag raderar en del kommentarer utan att säga varför. Det är när det på ett uppenbart sätt bryter mot mina kommentarsregler (Det jag är känsligast för är rasism i alla dess former, solklara personangrepp, om man skriker eller beter sig allmänt illa, oneliners med bara en länk eller som är allmänt obegripliga osv.)

  Om jag kan försöker jag skriva varför jag modererar kommentarer. Av naturliga skäl hinner man inte alltid det. Normalt sett diskueterar jag inte heller mitt modererande, men som jag skriver i mina kommentarsregler så gör jag ibland undantag. Ibland gör jag också så att jag godkänner off-topic för att det kan vara intressant i sammanhanget.