Gremium MC – nummer fyra bland 1%-klubbarna

Den fjärde största internationella enprocentklubborganisationen har sitt ursprung i Tyskland och inte i USA som de tre stora. Gremium MC har fullvärdiga medlemsorganisationer i 9 länder, Tyskland, Italien, Österrike, Polen, Slovenien, Bosnien-Hercegovina, Spanien, Kanarieöarna och Thailand. Uppenbart handlar det främst om länder som är tysktalande eller dit tyskar åker som turister i stor utsträckning och förmodligen är många medlemmar av tyskt urspung eller så har de varit gästarbetare i Tyskland. Dessutom finns Prospects i Venezuela.

Gremium MC grundades 1972 i Mannheim i Tyskland och är idag Tysklands största 1%-klubb och som sagt den fjärde största i världen. På europeisk nivå är man minst lika stora som Hells Angels, Bandidos och Outlaws. Gremium kallas också ofta för Black Seven (G är sjunde bokstaven och ordet Gremium består av 7 bokstäver). 1983 förklarades organisationen som en kriminell sammanslutning i Baden-Württemberg.

Gremium MC har i likhet med andra större enprocentklubbar också supportklubbar. De heter Bad Seven MC och finns i Tyskland, Österrike och Polen. Utöver detta har man förstå en stor mängd klubbar i Tyskland som vårdar kontakter av olika former. Däribland märks klubbar som Highway Lions MC, Trachops MC, Rigor Mortis MC, Bloody Devils MC och Travellers MC. I Österrike är det exempelvis Rolling Skulls MC. Noterbart är att många av dessa oberoende klubbar upprätthåller förbindelser med flera olika 1%-klubborganisationer i Tyskland.

Precis som när det gäller Hells Angels och Bandidos finns det också kopplingar mellan Gremium MC och högerextremister.

Nu är det dock så att saker och ting i denna värld av mc-gäng förändras väldigt fort och ständigt så en del av informationen ovan är säkerligen gammal redan när jag skriver den då jag utgått från olika hemsidors information inklusive länkningar och det kan ju vara så att uppgifterna inte uppdaterats på länge. Inte heller har jag någon kunskap i hur omfattande kontakterna mellan olika gäng är eller vilken karaktär dessa har förutom i de fall jag angivit att det är supportklubbar.

Läs mer: Südkurier1, Südkurier2, DBZ Jurablogs, Spiegel, Jungefreiheit,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Technorati: , , , , , , ,

Powered by ScribeFire.

 gmc_banner.gif

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!