Satans Slaves MC – störst i England

Del 7 av 25 i serien Internationella mc-gäng

Satans Slaves MC är en 1%-klubb vars namn tillsammans med Nightriders MC, Hells Angels MC, Gypsy Jokers MC, Comancheros MC, Presidents MC med flera nämns i Hunter S. Thompsons bok Hell’s Angels – a Strange and Terrible Saga, 1966. De kan fortfarande finnas kvar i USA, men det är osäkert och jag hittar inga spår efter dem. Däremot är det uppenbart att Thompson bok inspirerade många mc-klubbar runtomkring i världen att använda just de klubbnamnen som förekommer i boken.

Idag är Satans Slaves MC i första hand att betrakta som en brittisk enprocentklubb, förmodligen den största klubben i Storbritannien med organisationer i England, Wales, Skottland och Isle of Man. Utanför Storbritannien finns de, om inte i USA, så i alla fall i Tyskland. Det finns också en klubb med samma namn på Nya Zeeland som har kontakter med den internationella organisationen utan att vara fullvärdig medlem eller supporterklubb.

Andra klubbar som man har vänskapliga kontakter med är den brittiska 1%-klubben Sons of Hell MC samt de tyska Stormriders MC, och Alder Hout MC.

Enligt flera olika rapporter ska Satans Slaves ha varit drivande när det gäller mc-klubbars påtryckningar gentemot rockbandet Black Label Society. Konflikten gäller bandets användande av ryggmärken och mc-klubbsliknande regalier och kläder. Konflikten har minst en gång föranlett bandet att ställa in en spelning.

Nu är det också så att saker och ting i denna värld av mc-gäng förändras väldigt fort och ständigt så en del av informationen ovan är säkerligen gammal redan när jag skriver den då jag utgått från olika hemsidors information inklusive länkningar och det kan ju vara så att uppgifterna inte uppdaterats på länge. Inte heller har jag någon kunskap i hur omfattande kontakterna mellan olika gäng är eller vilken karaktär dessa har förutom i de fall jag angivit att det är supportklubbar.

Läs mer: Sons of Hell History (också om andra klubbar), Deirkeiler.com, The Pitch, Bikersweb, Guardian, Daily Mail, BBC,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Technorati: , , , , , , ,

Powered by ScribeFire.

satanseng.jpg

Series Navigation<< Chosen Few MC – 1%-klubb från FrankrikeBlue Angels MC – Skottlands MC-stolthet >>
Advertisements