Livstid är väl det troliga

Det är väl ganskla naturligt att Josef Fritzl får livstids fängelse för sitt extrema brott. Om han nu inte döms till psykvård. Hans handlande är som Jinge skriver helt oförståeligt och motbjudande. Han har naturligtvis ett ansvar som människa, men samtidigt så finns det orsaker till att Josef Fritzl blivit den han är. Inser man inte det kan ingenting göras för att förhindra nya brottslingar av samma sort. Många debattörer tror att personligt ansvar står i motsättning till förklaringar, men så är det naturligtvis inte. Förklaringar måste vi kunna ha för att kunna åtgärda problem, samtidigt så är alla naturligtvis personligen ansvariga. Det är helt enkelt två sidor av samma mynt.

Fritzl kommer att få ta sitt personliga ansvar genom att sitta i fängelse, men den riktigt intressanta frågan är hur Österrike kommer att tackla den problematik med slutenhet, konservatism, dåliga familjeförhållanden, katolicism, nazistsympatier osv som lett fram till den som Josef Fritzl är  och de mycket otrevliga handlingar som han gjort sig skyldig till och nu får betala priset för.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, HD, VG1, 2, 3, 4, DB1, 2, 3, 4,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements