Privata lösningar tar inte bort vårdköer

Inte oväntat hyllar SVD privata lösningar. Lösningar för de människor som har det bra ställt och som kan undvara pengar för att köpa privat sjukvård till fullpris. Antingen genom en privat försäkring eller genom att betala det som det kostar direkt.

Men inte minskar det köerna. För konsekvensen blir i förlängningen en sämre offentligt sjukvård, med mindre resurser och längre köer för de fattiga. Konsekvenserna blir alltså negativa för alla utom för de som har det gott ställt.

Och på ännu längre sikt innebär det att många utan resurser aldrig söker vård. Så är det ofta bland fattiga i USA. De har inte alltid råd att söka vård. Det som privata lösningar skapar är alltså ett mer utpräglat klassamhälle. Inget annat.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • SVD:s logik: Det som är bra för överklassen är bra för alla.