En typisk välfärdsfuskare

Svenskt namn, iofs kanske danskt från början egentligen, helvit, medlem i en MC-klubb, ett kriminellt gäng. Det är en ganska typisk person när det gäller de som fuskar med våra välfärdssystem. Men till slut så hann myndigheterna ändå i fatt.

Efter tio år så förlorar Thomas Möller, tidigare president för Hells Angels MC i Sverige sin sjukersättning. En ersättning han naturligtvis aldrig skulle ha fått från början. Han misstänks också för skattefusk,och undanhållande av inkomster då han ägt och använt lyxbilar och annat samtidigt som han inte redovisat några inkomster:

Möllers dolda miljoninkomster avslöjades när polisen och Skatteverket för en tid sedan gick till botten med Thomas Möllers privatekonomi. Möller, som i över 15 år företrätt den kriminella organisationen Hells Angels MC, (HA), var en av 100 gängmedlemmar som Rikskriminalen 2006 listat som särskilt brottsaktiva.

På papperet hade HA-medlemmen varken inkomst eller förmögenhet – ändå körde han dyra bilar och flygpendlade mellan Malmö och Kapstaden i Sydafrika.

En förfrågan till sydafrikanska myndigheter gav resultat. Skatteverket fick veta att motsvarande drygt 10 miljoner kronor satts in på Möllers konto i First National Bank under en fyraårsperiod. Enbart ränteintäkterna på pengarna uppgick till cirka 400.000 kronor.

Möller upptaxerades och krävdes på flera hundra tusen kronor. Efter gjorda avbetalningar återstår i dag en skuld på 132.673 kronor.

Intressant?
Borgarmedia: SDS,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Strutsman

  Låter inte sådär jättetypsikt, och det är ju naturligtvis ett stort misslyckande att man sponsrat brottslighet med skattepengar i över tio års tid.

  Det låter lite som om det gick bra så länge socialdemokraterna satt vid makten och inte vågade ta upp problemen med fusk med välfärdssystemen. Är inte detta att betrakta som en fjäder i hatten för alliansregeringens skärpta kontroll av socialförsäkringssystemen?

  Hur som helst så tycker jag att det räcker med det här enda exemplet för att visa att man måste ha stark kontroll av välfärdssystemen. Och eftersom jag ogillar hård kontroll och hårda regler, så kanske man helt enkelt skulle satsa mer på att få folk i arbete än på att hålla dom i bidragsberoende, eller socialförsäkringsberoende kanske det ska heta.

 • Gurra

  Jag brukar alltid hävda att moppegängens främsta inkomstkällor är bidgragsfusk ifrån det socialistiska sverige. Den här killen är ledare men ändå känner han att han måste suga ut ca 200 000 per år i sjukförsäkring. Tänk på alla underhuggare till honom -gissar att de också går på olika typer av bidrag. Troligtvis är det deras största inkomst. jag menar den vanlige HA killen har förmodligen inte det så fett, skulle tro att de på sin höjd har en disponibel inkomst som motsvarar en kommunal tjänsteman… ok visserligen utan utbildning, men med ganska höga risker.

  dom är så jävla pinsamma

 • Matte

  Han har ett dansk-klingande efternamn! Jävla välfärdsturist! Utvisa honom till Danmark! Var är reaktionerna från SD?

 • Apan

  Vafan, betala skatt ? Det är väl bara spärra in karln och konfiskera hans tillgångar då allt han äger och har uppenbarligen kommer från kriminell verksamhet.

 • Äntligen!