Lugna protester utanför Volvos bolagsstämma

Protesterna och flygbladsutdelningen utanför Volvos bolagsstämma förflöt lugnt och sansat som är brukligt i Sverige. De olika representanterna för flera gruppstyrelser på Volvo Lastvagnar delade ut flygblad, vars text jag tidigare presenterat, och Arbetarinitiativet hött apellmöte en bit ifrån. Bpåde Volvoarbetarnas flygbladsutdelning och arbetarinitiativets protest mottogs väl av många av de aktieägare som kom till bolagsstämman. De flesta var förstås småaktieägare och många av dem deklarerade att de tänkte rösta nej. Vilket naturligtvis är betydelselöst i det stora hela för på stämman bestämmer Renault som varande den störste aktieägaren. För en bolagsstämma är ju långtifrån en demokratisk föreställning med en man – en röst, utan det är pengarna som styr.

I Londom går inte G20-protesterna lika lugnt till. Detta efter att en mindre grupp demonstranter försökt storma en bank och sedan så utbröt småbråk mellan poliser och demonstranter, en del av dem ganska våldsamma, med skador och blodsutgjutelse enligt Guardian.

Protesterna utanför Volvos bolagsstämma och i London riktar sig dock mot samma saker, mot bankernas girighet och spekulation, mot de stora aktieägarnas girighet, mot direktörernas bonusar och höga löner, kort sagt mot bonuskapitalismen.

Intressant?
Bloggat: Kildén & Åsman,
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, DN, AB1, 2, 3, SDS1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements