Vilka kravaller, vilka sammanstötningar?

Det är fullt möjligt att det ägt rum några, men jag undrar i så fall var? Troligtvis ute vid campingen där ungdomar bor, för här inne i stan märks ingenting och hörs ingenting. Inte heller såg jag någonting i går kväll. Så vitt jag förstår var ”oroligheterna” i går kväll i så fall helt framprovocerade av polisen och det är också vad som sagts i en del franska radiokanaler.

Polisen runt avspärrningarna var hur lugna som helst i morse, inga hjälmar, en eller två vid varje gata. Färre poliser synliga än i går kväll om jag ska vara ärlig.

Just nu sitter jag på ett möte, men det drar förbi en del polisbilar på väg ut mot det omrdåe där aktivisternas tältläger finns så något kan säkert ha hänt igen. Med tanke på hur den franska polisen uppträder utanför avspärrningarna är det inte förvånande om människor upplever sig provocerade.

Intressant?
Borgarmedia: DN1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements