Äntligen en västsvensk tidning som länkar tillbaks

Det är inte Göteborgs-Posten (föga oväntat att det inte är GP), inte heller Borås Tidning, trots att flera av dennas systertidningar, som exempelvis SMP och BLT, har länkar via Twingly. Istället är det GT som kommit först. Detta som en del i Expressens blogganpassning ihop med företaget Aitellu. Deras Blogmatcher som man pingar här ger möjlighet till att få länkar tillbaks från GT. GT är visserligen ingen vidare tidning, men den är först med att länka tillbaks bland alla västsvenska tidningar så nu få man väl börja läsa den ibland. Jag upptäckte det genom att jag helt plötsligt började få besökare från GT, på länkar jag gör ibland till vissa artiklar, som exempelvis nu senast i samband med inlägget om Saab.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Martin

  Oj, det går att vara först fortfarande. Ibland undrar man över stora organisationer med resurser och hur de aldrig klarar att driva utvecklingen.

  Vad tidningarna borde göra är att på detta sätt hoppa ned i det nätverk bloggarna är. Fungera som nyhetsdepåer för bloggarna. Länka massor med bloggar, få massor med länkar och på så sätt kanalisera folk till sin site. Försöka organisera sig som Light Harvesting complex i växter, bloggarna är deras antenner som skickar folk till dem och deras sidor. Nu gör säkert några tidningar så, jag har inte kollat så noga.

 • @Svensson Vi tycker att det är viktigt att kunna tillföra fler perspektiv, därför har vi blogglänkar. Man kan se det som en del i vår strategi att också erbjuda möjligheten till artikelkommentarer eller läsarbloggar.

  Vänligen

  Thomas Mattsson,
  chefredaktör för Expressen