Dödad av polis under G20-mötet

Den person som dog i London under protesterna mot G20-mötet dog förmodligen på grund av våld från polisen. När han gick bort från polisen med händerna i fickan knuffades han omkull av polisen varefter han dog. Han var inte en demonstranterna utan gick bara genom området. Formellt dog han av en hjärtattack, men det verkar som om denna kan ha utlösts av våld från polisens sida. Det hela finns på film, filmat av en fondchef från New York.

Själv var jag inte i London, men blev själv åskådare till polisens trakasserier och flitiga tårgasanvändning i Strasbourg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • Strutsman

    Det är ju lite tillspetsat att säga att han dödades av polisen. Han går ju trots allt därifrån. Men misshandlad bilr han ju uppenbarligen.

    Däremot kan man ju konstatera att polismannen som knuffade honom till marken gjorde helt fel. Möjligen kan han ursäkta sitt beteende med att han knuffat en massa andra människor lika hårt samma dag utan att dom ramlade, men i det här fallet går ju faktiskt mannen och haltar när han blir knuffad. Det bör vara ett solklart fall av tjänstefel, och då är det ju tur att det fångades på film så att polismannen kan straffas.

  • Anders_S

    Han dör alltså cirka en minut efter han rest sig. Han ramlar ihop igen. Det framgår på filmen om man går och tittar på den hos Guardian. Men min rubrik är förstås lite tillspetsad.

  • Pingback: Dödsfallet under G20-mötet - polis avstängd | Svensson()