Kolla om du är kollad på internet

Det finns ett antal tjänster som kollar upp om du är kollad på Internet. Dels är det Creeper som registrerar vilka myndigheter som läser din blogg eller din webbsajt, dels en tjänst som Ipred Watchlist. Det sistnämnda är en tjänst som kollar om ditt ip-nummer förekommer i någon anmälan för fildelning i samband med Ipred-lagen, också kallad piratjägarlagen. Idag har jag på Creeper sett att någon på Försvarets Materielverk läst min blogg och kunnat konstatera via Ipred Watchlist att mitt ip-nummer inte förkomer i någon anmälan.

Besläktat med Creeper är tjänsten MediaCreeper, som kollar vilka tidningar som läser din blogg. Det är inte spåeciellt vanligt att någon på några tidningar läser min blogg. Däremot är det mycket vanligt att de på tidningarna läser på lagligt tvivelaktiga så kallade uthängningssajter, som både drivs av kriminella och högerextrema och ägnar sig åt brottslig verksamhet.

För övrigt hävdar olika företag i den lagliga fildelningsbranschen och i filmuthyrningsbranschen osv regelbundet att deras verksamhet och försäljning har ökat som en följd av införandet av Ipred-lagen. Det återstår att se om detta är nåt permanent eller något högst tillfälligt.

Intressant?
Bloggat: Fajaf, Opassande, Intensifier,
Borgarmedia: DN, AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Creeper
MediaCreeper

Advertisements
  • janne

    Jag tror inte för en sekund på att de sk. lagliga nerladdningarna har ökat på grund av ipred-shiten, däremot tror jag att det är rena rama propaganda snacket !!

  • Pingback: Min chef luktar illa « Kim M?ºller()