Krigsförbrytarstaten Israel

Det är som jag ser dte helt klarlagt att israel använt förbjudna bomber, med berått mord slkatat civila, bombat sjukhus, sjukhustransporter osv under anfallet mot Gaza i vintras:

Human Rights Watch hävdar i en stor rapport om den vita fosforn att Israels upprepade bombningar över tätbefolkade områden i Gaza var urskillningslösa och sannolikt är en krigsförbrytelse.

[…]

Några av de överlevande patienterna sändes för vård till Egypten, via gränsövergången i Rafah, men ingen remitterades till sjukhus i Israel.

– Vi litade helt enkelt inte på dem. Det här känns inte som ett krig, utan som en massaker, en förintelse, även riktad mot oss läkare. Varje dag när jag gick till arbetet visste jag inte om jag skulle överleva dagen. Det fanns inte någon plats som var säker. Jag tror inte på att det var misstag när de träffade skolor och sjukhus. De har tillräckligt bra precision för att veta exakt var de träffar. Det är en skam att världen stod och såg på medan vårt folk dödades. Hade vi varit får eller getter hade världen reagerat starkare, men våra liv är mindre värda än djurens.

[…]

Hur många som brännskadades av fosforbomberna kan Shaaban inte bedöma eftersom de flesta av de uppskattade 8.000 skadade och dödade under kriget hade flera olika skador. Situationen på Shifasjukhuset under kriget beskriver han som en mardröm.

– Kan du föreställa dig, på en halvtimme kunde det komma in 250 skadade. Folk låg och dog på golvet medan de väntade på att bli opererade. Och samtidigt som vi försökte rädda liv kom det F16-plan och bombade moskén här intill, så att alla våra fönster slogs sönder. Det var mitt i vintern och iskallt.

Artikeln i DN visar på det oerhörda mördandet och den obeskrivliga terror som Israel utsatte befolkningen i Gaza för. Den förskräckliga verkligheten visar också att det inte finns någon som helt ursäkt för sådana falska propagandarapporter som Timbro producerat och som SVD tar på allvar. Fruktansvärt.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Annarkia, GPF, Motbilder,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements