Israel är en rasistisk stat

Regeringschefen i den religiösa diktaturen Iran, Ahmadinejad, har rätt på i alla fall en punkt i sitt tal inför FN:s konferens om rasism. Det är när det gäller karaktären av den israeliska statsbildningen. Det är en stat baserad på en rasistisk politik, en stat baserad på apartheid, åtskillnad mellan människor beroende på etnicitet eller religion. En stat baserad på folkfördrivning och övergrepp mot den ursprungliga befolkningen i det område som blivit koloniserat av människor från främst Europa och USA.

Att marschera ut som EU:s regeringschefer och en del andra gör tyder på dåligt omdöme och dålig hyfs. Det är fullt möjligt att det inte går att påverka Irans och Ahmadinejads inställning, men man borde i alla fall stanna kvar och se till att den religiösa diktaturens åsikter inte vinner stöd bland så många länder.

Men när det gäller att slå fast att Israel är rasistiskt så tycker jag att alla länder ska ge stöd till denna uppfattning. Att hävda detta är inte på något sätt antisemitism eller rasism. Och är man inte överens med Irans regeringschef är det bästa faktiskt att ge honom svar på tal.

Intressant?
Bloggat: Kildén & Åsman, Radar, Roya, Duroj, Röda Malmö, Annarkia,
Borgarmedia: BLT, HD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • vladimir jansson

  Helt rätt det Du skriver..

  Bara lite nyfiken på hur Du såg på att Bengt Westerberg reste sig och gick ut från Studion när Ny Demokrati var i farten? Och hur Du ser på Nynasister i Sverige? Är lagen mot ”hets mot folkgrupp” okej, eller ska man i konsekvensen namn bemöta även radikala grupper från andra hållet med respekt/argument?

  /facehugger

 • Janek Ermel

  De som mener Israel er rasistisk b??r kanskje ta seg en ferietur til Israel. Der bor og lever det alle raser og alle farver sammen i områdets eneste demokrati.

  Det går ann å v?¶re mot okkupasjonen av vestbredden og gaza uten å komme med tåpelige karakteristikker som ikke har rot i virkeligheten.

 • Sveriges officiella ståndpunkt är nu således att rasism skall vara ett exklusivt privilegium för Israel. Det är en skändlighet utan dess like, och en kastastrof för svensk utrikespolitik, som i ett slag blottställer landet för ökad risk för terroratacker plus skarpt förvärrar den mot helt oskyldiga svenska judar riktade hotbild, som allvarlig belastar desa med ökande kostnader för skydd och säkerhet. SKAM åt folkpartiets hönshjärna Birgitta Ohlsson som i synnerhet prisat detta sabotage mot Sveriges nationella intresse.

  Alliansregeringen framstår alltmer som USA-imperialismens och den internationella sionismens lydiga lakejer. Det äör i högsta grad en fara för landets folk och säkerhet.

  Heder åt det stolta Iran som har mod att stå upp mot det porrfördärvade västerlandes hyckleri!

  – Peter Ingestad, Solna

 • Erik

  Helt enig. Klart israel är rasistiska, de har ju halva befolkning inringad av murar. Sedan kan man säga vad man vill om Iranier och de flesta andras sopiga idéer. Men att israelerna har ett apartheidsystem råder väl ingen tvivel om? eller ?

 • age

  Bra skrivet! Sionism ÄR rasism!

 • Martin

  Det är en otrolig arrogans från väst att vägra vara med för att man inte får diktera agendan. Man skäms över sådant beteende.

  Deras förtjusning över apartheid är väl ganska väl dokumenterat, apartheidregimen hade två vänner som aldrig svek, israel var en av dem.

 • Jaffa

  Kanske dags för FN att pånytt rösta om återinförandet av resolution 3379?

  http://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_General_Assembly_Resolution_3379

 • John Doe

  Takk for et gjennomtenkt innlegg… Så synd at de norske bloggene linket til den samme artikkelen er like resonerende som din!! … Du har selvf??lgelig helt rett!!! …

  Dersom vi skal ha noen som helst sjans til å beskytte våre rettigheter som ytringfriheten må vi praktisere det f??rst… Det vil også si og la folk som vi ikke er enige med snakke, for så og snakke enten i mot eller for. Jeg er HELT enig med at Israel praktiserer en regelrett og v?¶rre apartheid enn det S??r Afrika NOEN sinne gjorde, men å fornekte holocost er bare teit.

  Når det er sagt vil jeg si at jeg er SÅÅÅ lei av å h??re om holocost. Det har ABSOLUTT ikke noe med dagens politiske bilde og gj??re enten det er som unskyldning eller fornektelse.

  Israel og demokrati??? … Flesteparten i landet har ingen stemmerett, ca halvparten av de opprinnelige beboerne i landet har blitt forvist og får ingen rett til tilbakevending som FN’s rettigheter tilsier dem. De er forhvist til Libanon, Syria, Jordan mm. …. Demokrati???

  hmmmm

 • John Doe

  korekson… De norske bloggerne er IKKE like resonerende som deg … 🙂

 • Israel är en stat som stödjer Burma..det säger allt.
  Gaza och Västbanken är utomhusfängelser. Hela världen fördömde berlinmuren men att Israel bygger murar och stängsel det är helt ok…
  Man har olika nummerskyltar på bilarna, även om man är arabisk israel.
  Man ger mera vatten till judiska israeler (senaste siffran är 4 ggr så mkt vatten till judarna än till araberna)
  DU är fri att resa som israelisk jude, hur fri är du som palestinier att resa? En av de palestinska politkerna är född och uppvuxen i Jerusalem, han fick äntligen visum att gå till ett möte, nu har han varit portad från att återkomma till jerusalem sen 12 år..(han satt på mötet i Schweiz när Turkiets statsminister stormade ut i samband med Perez lögner)

  Bara läs vad människorättsgrupper säger om saken, däribland Amnesty och Human rights watch. Titta på vad Bselem, en judisk människorättsgrupp säger om Israels beteende. Då slipper du alla extrema åsikter

 • kent

  Läs Hareetz eller Jerusalem Post och ni ser att Israel är ett demokrati. En stor del av Israels befolkning i 1949 var flyktningar från Norda-Afrika och även Väst-Banken. Israel är grundad av en befolkning som har blivit förföljd genom i 2000 år från Rom, det Kristna Europa och även från Araber, Perser, Turker och Syrier. Judar har blivit dödade lika mycket i Mellan Östern som i Europa. Millioner av judar dödades av både Kristna och Muslimer helt inn i modern tid. Senast var under kriget genom Hitler, och efter kriget genom starka progromer i Muslimska länder. Dem fick flykta från hus och hem och hamnade i Israel.

  Sionism, drömen om et land där Judar skulle känna sig trygga, har sin bakgrund i Kristen och Muslimsk anti-semitism. Det är det som är bakgrunden, inte et racistisk hat mot andra folk. Att Judar känner sig hotade kan jag förstå. Om 1 milliard muslimer hatade Svenskar då skulle även Svenskar börja bete sig som Israelska soldater i Gaza. Ångesten till Judar över hela världen är en reel ångest. Glöm inte det när ni slänger era kritik mot Israel.

 • Pingback: Yttrande- och åsiktsfrihet i FN? | Jinges web och fotoblogg()

 • Kent, ska vi läsa burmesiska tidningar om hur demokratiskt Burma är också? 1949 var större delen av de judiska kolonisatörerna från Europa, invandringen från arabstaterna kom i skeden efteråt och de arabiska judarna har alltid varit en minoritet. I lång tid även en extremt diskriminerad minoritet.

  Sedan var det ett sabla svammel om någon märklig historia som vad jag förstår ska motivera varför romerna ska ha rätt att driva bort hela befolkningen från södra delen av Frankrike för att istället upprätta en romsk nationalstat där.

  Sionismens grund ligger i att upprätta en stat enligt principen om etnisk renhet. Och svamlet om ”hatat av en miljard muslimer” måste man ha sniffat thinner för att påstå. Judar hatas inte av en miljard muslimer, inte ens Israel görs det. Och innan israels skapande fanns det inget nämvärt hat överhuvudtaget, så att använd det som motivation är rena dumheterna.

  Det får vara någon måtta på hur korkade kommentarer som skrivs.

 • Thomas

  Jaffa:

  Om du hade läst lite mer på den sidan som du länkade till hade du kanske upptäckt att det var främst diktaturer som stödde den resolutionen. Ca 90% av de länder som stod bakom resolutionen var diktaturer. Ca 90% av de som röstade emot den resolutionen var demokratier. Det säger ju en del om vad det är för sorts politiker som anser att Sionism är ”rasistiskt”.

 • Pingback: Islam är knappast botemedlet | Svensson()