Ingen mexikansk influensa i Sverige

Genom provtagningar på de 5 personer som misstänkts för att kunna vara smittade av den så kallade svininfluensan från Mexico har man konstaterat att ingen av personerna är smittad. Det utesluter ju inte att det skulle kunna finnas fall i Sverige, men sannolikheten är mycket låg. Att oroa sig för svininfluensa i Sverige är alltså en onödig sak.

WHO och EU gör säkerligen rätt som förbereder för det värsta. Men värstascenarior är sällan det som inträffar och risken för just detta minskar dessutom om man är förberedd för ett sådant händelseförlopp.

Vad det inte finns fog för, är svensk media stora fokusering på ett, ännu så länge och troligen även i den närmaste framtiden, litet problem som faktiskt dessutom är ett icke-problem i Sverige. Sjukdomen finns inte här. Det kan förstås inte uteslutas att den kan dyka upp, men jag kan inte se att den skulle kunna bli ett allvarligt problem här. Av många skäl, det är fel årstid, vi har bra sjukvård och är välnärda och sjukdomen verkar inte vara så smittsam som man först trodde.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö1, 2, Jinge,
Borgarmedia: SVD, DN1, 2, 3, SDS1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements