Tele 2 gör som Bahnhof – trotsar Ipred

Tele 2 trotsar också Ipred-lagen och piratjägarna. Man tänker inte spara uppgifter om användarna och ip-nummer. Det betyder att man då inte har något att lämna ut till Antipiratbyrån och andra privatpolisorganisationer som ju tilldelats en tveksam makt. Det är självklart ett bra agerande av Tele 2 och det innebär troligen konkurrensmässiga fördelar.

Ipredlagen är en lag som inte står i samstämmighet med det allmänna rättsmedvetandet och privatpolisernas befogenheter är något som inte hör hemma i ett rättssamhälle. Lagen bör rivas upp, privatpoliser förbjudas och uphovsrättens utformning samt ersättningen till kulturarbetare bör formuleras på ett sätt som är i överensstämmelse med hur verkligheten fungerar. Inte i överensstämmelse med några få storbolags behov.

  • Riv upp Ipred-lagen!
  • Förändra upphovsrätten!
  • Förbjud privatpoliser!

Intressant?
Bloggat: Copyriot, Annarkia, Jinge,
Borgarmedia: SVD, DN1, 2, 3, EX, IDG,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements