Twingly bojkottar min blogg?

Sen tre dagar tillbaka så registreras inte mina inlägg på Twingly, inte heller får jag några länkar från tidningar. Däremot ser det ut som om Twingly fungerar för andra bloggar och deras länkar till min blogg registreras. Vid mejlkontakt för tre dagar sen hävdade Twingly-teamet att det var ett tekniskt fel. Frågan är då varför man inte kunnat fixa detta ännu och varför det inte tycks drabba alla bloggar. Eller drabbar det alla?

Inte bara Twingly fungerar dåligt. Bloggportalen och länkar från Aftonbladet är det alltid nåt konstigt med. Vissa dagar fär jag länkar från varenda artikel jag länkar till i Aftonbladet, andra dagar får jag inga länkar alls. Beoro det kanske på vem som väljer blogglänkar och/eller på vem som jobbar på Aftonbladet de aktuella dagarna, eller vad är det?

Aitellus funktion på GT och Expressen verkar inte fungera som den ska ännu. Det verkar var nån slags lotteri om man får en länk där eller inte. Frågan är vad det beror på? Också ett tekniskt fel, eller?

Slutligen har vi då knuff.se och nyligen.se. Där sorteras länkar bort om man enligt sajten/sajtägaren har för många. Frågan är då vad som är för många? Underligt agerande som jag ser det. Dessutom måste jag alltid pinga manuellt, då automatisk ping inte fungerar. Det senare verkar rätt obegripligt faktiskt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • I-landsproblem? 🙂

 • Anders_S

  Hans: Verkligen! Men sånt kan även uppta min hjärna ibland. Man är väl som folk är mest.

 • Erik Svensson

  Det har drabbat mig ibland, i synnerhet vad gäller länkningar till DN. Jag kan inte hjälpa det: jag undrar om Twingly har utsatts för politiska påtryckningar från DN, givet att jag (och du!) ofta är kritiska mot denna tidning…

 • Hej,
  Till att börja med vill jag beklaga att du drabbats av problem med vår tjänst.

  Eftersom jag just nu sitter hemma och inte har tillgång till de mer kraftfulla verktygen på kontoret så kan jag inte felsöka i detalj. Alldeles nyss så verkade det dock vara något problem med att komma åt RSS-flödet, det i sin tur kan göra att våra system inte kan hämta in inläggen. I skrivande stund verkar det dock gå att komma åt flödet igen.

  Jag förstår att det upplevs som tråkigt att det har varit problem, jag kommer att kolla över det i detalj så snart jag kommer till kontoret i morgon bitti.

  Sedan vill jag även passa på att påpeka att Twingly endast filtrerar bort spam och inget annat. Det är upp till varje enskild partner att avgöra hur de vill handskas med sina länkar, det är inget vi på Twingly påverkar på något sätt.

  Vänligen
  Kristoffer
  Twingly

 • Anders_S

  Kristoffer: Jag tror inte på allvar att Twingly skulle filtrera bort min blogg. Problemet kanske är att jag använder ett Feedburner-flöde som standard och inte wordpress-flöde.

  Men jag kände mig tvingad att gnälla lite. När det gäller Twinglylänkar normalt så uplever jag heller aldrig att någon filtrerar bort länkar utom kanske just DN.

  Men i Afonbladets fall (inte Twingly utan Bloggportalen) är det uppenbart att man väljer för det skiljer extremt mycket från dag till dag.