De antirasistiska vännäsborna och den slöa polisen

Befolkningen i Vännäs ordnade snabbt en stor demonstration för flyktingar och mot det rasistiska pöbelangrepp som ägde rum i samhället häromdagen. Polisen säger att angreppet på flyktingförläggning inte hade rasistiska förtecken. Det enda det uttlanden visar på är hur okunnig och ignorant den aktuella polisen är.

Redan på söndagen, dagen efter överfallet på flyktingarna, ordnades ett protestmöte mot det flyktingfientliga övergreppet. Cirka 300 människor deltog i mötet. På måndagskvällen ordnades sedan den stora demonstrationen i Vännäs med 800 deltagare, med ett brett deltagande. De snabba och stora reaktionerna från lokalbefolkningen gentemot det rasistbetonade pöbeldådet visar att rasismen är avskydd i det lilla norrländska samhället.

Flyktingarna som evakuerades har nu kunnat återvända, men ännu har ingen hörts eller gripits för hämdelsen. Detta trots att ett tjugotal personer redan utpekats och identifierats som deltagare i angreppet på flyktingförläggningen. Detta måste anses vara ett otroligt nonchalant och slött agerande av polisen. Dock har polisen insett att det faktiskt handlar om rasism. Men frågan är då varför de inte agerar lika resolut och handfast som lokalbefolkningen. Att nonchalera sådant här är att spela med och innebär att polisen sänder signaler som innebär ett godkännande för rasistiska pöbelhopens agerande. Det är naturligtvis mycket illa. Polisen bör istället omedelbart plocka in de flasta av de namngivna till förhör. Har man inte resurser får man begära hjälp från andra polisdistrikt.

Intressant?
Bloggat: Marcusen,
Borgarmedia: DN1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
Från Konfliktportalen.se: Jinge skriver Oussama Kassir Kvällspostens terrorist, marcusen skriver Apropå den etniska hetsjakten i Vännäs, slutstadium skriver We’re all criminals now, Björn Nilsson skriver Tunnhårig, Anders_S skriver Intressant dag med Margaux Leduc i Göteborg, H Palm skriver Det som gick förlorat.

Advertisements