Kriget må vara slut, men förtrycket av tamiler upphör inte

Det är möjligt att regeringen i Sri Lanka intagit tigrarnas (LTTE) sista fäste och den konventionella krigföringen är slut. Det innebär inte med nödvändighet att krigföringen helt är slut. LTTE kan mycket väl övergå till att strida mot regimen på Sri Lanka med hjälp av terroristdåd. Det har man ju många gånger använt tidigare, även när man kontrollerat egna landområden.

Vad som inte heller kommer att upphöra är den rasistiska regimens förtryck mot tamiler. Det pågick innena kriget och var och är den grundläggande orsaken till kriget i Sri Lanka. Det finns ingen anledning till att tro att detta kommer att upphöra bara för att LTTE militärt har besegrats i ettkrig där civila fått sitta mellan. Regimen på Sri Lanka har visat noll hänsyn till den tamilska civilbefolkningen i krigsområdet och komerm förmodligen att fortsätta på samma sätt.

Intressant?
Borgarmedia: DN1, 2, EX1, 2, VG1, 2, 3, DB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements