LTTE besegrat och kriget slut?

Min uppfattning är klar. Förtrycket mot tamiler på Sri Lanka kommer med all sannolikhet att fortsätta och det är också fullt möjligt att de tamilska tigrarna (LTTE) kan fortsätta sin verksamhet som en terroristgrupp. Fullt möjligt, men naturligtvis inte önskvärt. Under slutoffensiven mot tamilerna visade militären och regimen i Sri Lanka ingen som helst hänsyn till den tamilska civilbefolkningen. Det handlar i grunden om en rasistisk inställning från den lankesiska regeringen gentemot tamiler som betraktas som andra klassens medborgare.

Lyssna gärna på intervjun med Dr.Wickramabahu Karunarathna (Bahu) om situationen på Sri Lanka och om kriget är över eller/och om LTTE verkligen är besegrat. Bahu är medlem i Socialistiska Partiets systerorganisation på Sri Lanka, NSSP. I Dagens Internationalen.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Borgarmedia: SVD1, 2, DN1, 2, 3, 4, AB1, 2, VG1, 2, 3, 4, DB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Från Konfliktportalen.se: Bo Myre skriver När Billström är positiv drar jag öronen åt mig, Björn Nilsson skriver Elsa Beskow: nästan muslimsk standard?, andread0ria skriver Ockupationsfestivalen – dagen efter, kimmuller skriver Let’s try some pöbelvälde, jesper skriver Vad var det vi sa? – Finanskapitalet, krisen och makten

Advertisements
  • Tack Anders för att du är en av ytterst få i Sverige som alls har uppmärksammat blodbadet på Sri Lanka (annat än i pliktskylig notisform)!

  • Shanthi

    Tamilerna kommer fortsätta att kämpa men de kommer ha det mycket svårt framöver. Det gör ont att veta att den internationella kommittén inte ansträngt tillräckligt för att hjälpa de stackars tamiler i krigszonen. Det är knappast fred i Sri Lanka bara för att regeringen vunnit ett militärt seger.

  • Hoppas på att turismen får fart på Sri Lanka till följd av regeringens seger. Det skulle hjälpa landets befolkning mycket!