Storbritanniens korrumperade politiker

Skandal efter skandal avslöjas om de brittiska politikerna. En stor del av de förtroendevalda i brittiska parlamentet har använt offentliga medel för att betala privata utgifter. Det rör sig om människor från alla de tre stora partierna, labour, liberaldemokraterna och de konservativa. Avslöjanden har kommit sedan Daily Telegraph fått tillgång till ett stort material med kopiro på kvitton och redovisningar för en mängd politiker. Skandalen rullar på och dess omfattning har nu fått väljarna i Storbritannien att anse att nyval är vad som behövs:

I en opinionsmätning i tidningen the Guardian på lördagen kräver två tredjedelar av de brittiska väljarna nyval innan året är slut. I Storbritannien finns inga fasta datumar för parlamentsval utan landets premiärminister kan utlysa val när han tycker att det är lämpligt, dock inom fem år från senaste parlamentsvalet. Det längsta premiärminister Gordon Brown får sitta kvar utan ett nytt val är till och med juni 2010.

En tredjedel av de tillfrågade väljarna tycker att nyval ska hållas så snart som möjligt.

Dessutom räknar man med att de tre stora partierna kommer att straffas i det kommande EU-valet (som är den 4 juni i Storbritannien och inte den 7 juni som SVD tror). Partier som UK Independent Party (UKIP) , No2EU och British National Party (BNP) är de som kan gynnas av det hela. Alla tre är motståndare till EU och förutom No2EU rör det sig om högerextrema partier. Ett högerpopulistiskt nationalistiskt (UKIP) och ett rasistiskt, fascistiskt och nationalistiskt (BNP). Det är ytterst obehagligt om två sådana partier ska gynnas av den politiska korruptionen i Storbritannien. Nu verkar det dock som om också UKIP har använt skattepengar på ett otillbörligt sätt. Skandalen med de korrupta politikerna i Storbritannien rullar vidare.

Det kan nämnas att det i brittiska parlamentet, förutom de valda från de tre stora partierna, sitter en representant för vänsterpartiet Respect. Ett parti som i stor utsträckning stöder kandidaturen för No2EU i EU-valet. Denne, George Galloway, har inte nämnts i samband med skandalen.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, 4, DN, Guardian1, 2, 3, 4, Telegraph1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Från Konfliktportalen.se: Jinge skriver Förnedrings-TV, 1915 skriver Röst till salu, Björn Nilsson skriver Jämförande konststudier, Kaj Raving skriver EU sätter kapitalismen före humanismen, totalavloning skriver Total Avlöning 22/5/09 Om att veta sin plats i stacken.

Advertisements