Sverige slöa med datalagringsdirektivet

EU-kommissionen stämmer nu Sverige för att landet varit för långsamt med att implementera datalagringsdirektivet. Vilket förstås är lite ironiskt då det ursprungliga initiativet till att införa datalagring av internet- och telefonuppgifter kom från Sveriges tidigare justitieminister, Thomas Bodström. Nu menar dock många att det inte är så allvarligt och att kommissionen komme att dra tillbaka stämningen när Sverige inför direktivet. En anledning till att det tagit lång tid att införa direktivet i Sverige är att den borgerliga regeringen inte varit alltför förtjust i direktivet.

Justitieminister Beatrice Ask säger att en proposition kommer innan sommaren. Det som hittillls läckt ut om detta är att direktivet kommer att införas på ett sådant sätt att Ipred-lagen neutraliseras. Vilket ju inte är helt fel. Kan vi inte stoppa datalagringsdirektivet är det ju i alla fall bra om direktivet stoppar privatpoliserna i Antipiratbyrån (APB) och Ifpi.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements