Sommar, sol och party

Det är vad Göteborg är idag. Högsommarvärme, blått från horisont till horisont och fest, i Hammarkullen såväl som i Masthugget. Hammarkullens karneval är folklig, vardaglig, men ändå fest. Den är mer lik förkarnevalståget i Montevideo på Isla de Flores i Barrio Sur än de stora uppvisningstågen i Rio. Det är den vanliga människans fest helt enkelt.

Samtidigt är det fest inne i stan, på Långgatorna i Masthugget. Kvarteren däre sanering aldrig tycks lyckas, där de sunkiga porrbutikerna och porrklubbarna hänger kvar tillsammans med antikhandlare, underliga klädaffärer, billiga och bra restauranger av alla de slag, pubar, kommunisthögkvarter och folkliv. Så har det varit sen min pappa föddes och växte upp i området på 1930-talet, men då talades det förstås jiddisch i flera kvarter och den ortodoxa synagogan var en centralpunkt på Andra Långgatan.

De bägge festerna blir säkert både bra och underbara för vädret är ju som en högsommardag och jag misstänker att värmen kommer att stanna kvar i stden till sent på natten.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements