Amatörerna i Säpo

Klantigheten hos vår svenska säkerhetspolis upphör aldrig att förvåna (fast vi borde ju vara vana nu). Häromdan blev finansminister Anders Borg angripen av en man i regeringskansliets garage. Ingen livvakt från Säpo fanns överhuvudtaget på plats.

Såna här klantigheter, som ju ständigt tycks upprepas, får i alla fall mig att tvivla på det mesta Säpo hävdar och gör, även om de i vissa fall, som under Göteborg 2001 och om terrorism, ofta tycks ha rätt. Säpo menar alltsomoftast att faran för terrorism överdrivs och i samband med Göteborg 2001 gick man mot göteborgspolisens uppskruvade hotbilder flera gånger, mer specifikt var man mot bägge skolstormningarna som polisen utförde.

En annan sak som Säpo gjort på det senaste är att uttala sig om att Migrationsverkets förläggning i Kållered blivit infiltrerad av vänstern. Uttalandet saknar naturligtvis fog och har förmodligen producerats enbart i syfte att försöka smutskasta vänstern.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

PS. Uppdatering. Det visar sig att Borg inte blev angripen utan utskälld. Det hade han ju kunnat bli även med livvakt närvarande, men det är ändå underligt att ingen livakt fanns till hands. DS.

Advertisements
 • Samma sak hände i Thomas Bodströms nya bok. Där blev en riksdagsman mördad i det garaget. Idén kom väl därifrån…

 • Johnny

  ”Uttalandet saknar naturligtvis fog”

  Varför skulle uttalandet sakna fog? Det var inte SÄPO som gjorde det uttalandet, utan den lokala polisen. De flesta som arbetar inom polisen är socialdemokrater. Jag tror det är på sin plats att lyssna på polisen då de talar. Dom vet trots allt bäst hur deras vardag ser ut.

  Eller hur.

  Nu väntar vi på utredningens resultat om situationen på Kållered.

 • Anders_S

  Jonny: så stod det i tidningen ja. Men det är inte riktigt korrekt. Säpo gav den lokala polisen ett underlag som den lokala polisen sen uttalade sig utifrån. Jag känner en av de ansvariga poliserna personligen. Var arbetskamrat med hans bror i 7 år. Så jag tror nog jag vet vad jag pratar om.

  Man har ju inte ens lyckats få rätt organisationstillhörighet på den ende aktivist om nämnts bland de anställda på förvaret i Sagåsen. Han har aldrig varit medlem i AFA och är det inte numera heller.

 • Kurt

  Förmodligen valde Anders Borg att själv smita från SÄPO:s beskydd, han skulle väl på något mindre ljusskyggt möte, där han ville undvika alla vittnen, och då tog han denna risk.

 • Martin

  Fint. När man är vänster och har ett arbete så är man alltså infiltratör?

 • Gerd P

  SÄPO sa till gruppchefen för gränspolisens verkställighet i Gbg att vänsterextremister hjälper de intagna på Förvaret att rymma.

  Detta är något som gränspolisen själva inte kan ha någon egen uppfattning om eftersom dom inte arbetar med sånt. Gruppchefens arbete är att verkställa avvisningar som beslutats av Migratiosnverket och inget annat.

  På grund av att gruppchefen brett ut sig på det här viset i media ska nu Justitiekanslern, JK, utreda om det verkligen är korrekt agerande från den här polisens sida.

  Den här gruppchefen förde alltså Säpo-sladdret vidare till Göteborgs-Posten, som gjorde stora rubriker av det, och det spåred sej över hela Sverige.

  Men en lögn blir inte sann bara för att man upprepar den många gånger.

  Migrationsverkets personal, ända upp till högste chefen, Dan Eliasson, går mycket bestämt emot Säpos påståenden och säger att dom är felaktiga och falska.

  Så man ska nog inte svälja allt man hör, bara för att det kommer från ”polisen”.

  Det här är Säpos smörja, och eftersom få människor kan kontrollera deras uppgifter så bör man nog vara försiktig innan man går på allt.

  I det här fallet bluffade dom uppenbarligen friskt, och gränspolisens gruppchef som gick på rubbet blir alltså utredd från högre ort inom rättsväsendet.

 • Gerd P

  Glömde skriva att Dan Elisasson var vice verkställande chef på SÄPO innan han för några år sedan blev Migrationsverkets högste chef.

  Han går alltså bestämt emot Säpos påståenden om ”vänsterextremistisk infiltration” -och han påpekar att Migrationsverket inte åsiktsregistrerar sin personal.

  Tilläggas bör att de intagna själva i god tid innan får veta när de ska deporteras, för att de ska hinna säga adjö till människor dom känner och kuynna förbereda så dom blir mottagna dit dom kommer.

  De har dessutom både mobiler och uppkopplade datorer på Förvaret.

  De är nämligen inga brottslingar, och ska därför inte behandlas som sådana. Förvaret är inte, och ska inte vara, ett slutet fängelse.

 • Pingback: Bulldogg på armen « Badlands Hyena()