Miljöpartiet ökar rejält

Piratpartiet, Folkpartiet och Miljöpartiet verkar enligt en vallokalsundersökning vara segrarna i EU-valet i Sverige. Och Junilistan den stora förloraren. Piratpartiet har främst plockat sina röster från människor som i förra riksdagsvalet röstade på Sverigedemokraterna eller som uppger att de sympatiserar med SD. Det handlar alltså om unga manliga missnöjesröstare.

Feministiskt Initiativ tycks ha fått en stor ökning av stödet efter att Benny Andersson uttalat sitt stöd för partiet. Enligt vallokalsundersökningen tar partiet sig dock inte in i EU-parlamentet.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, DN, AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • Pingback: Vänsterpartiet förlorar stort | Svensson()

  • Terje

    Att PP huvudsakligen skulle ha tagit väljare från SD tror jag inte stämmer. PP ser nu ut att få ungefär 7%, en nivå som SD aldrig varit i närheten av (som bäst har de legat strax över 3%, vilket de också ser ut att landa på nu).