Missnöjespartier och småpartier går fram i hela Europa

Piratpartiet i Sverige lär få mandat i EU-parlamentet. Partiet är ett svenskt uttyck för det missnöjesröstande som finns i hela Europa och som missgynnar de stora partierna. Detta missnöje med regeringar och stora traditionella partier innebär också framgångar för partier på den exterma högerkanten och på vänsterkanten.

I Frankrike lär ArbetarInitiativets (AI) samarbetspartner NPA (Nya Antikapitalistiska Partiet) komma in i parlamentet. På samma sätt lär AI:s samarbetspartners i Portugal komma in och även det polska partiet PPP har en viss möjlighet.

När det gäller extremhögern är deras framgångar tydligast i Storbritannien där både UKIP (nationalistiska högerpopulister) och BNP (rasistiska fascister/nazister) lär komma in i EU-parlamentet. Även i Danmark kommer extremhögern i form av Dansk Folkeparti att gå framåt.

Intressant?

Borgarmedia: DN1, 2, EX1, 2, 3, 4, 5, Politiken1, 2, 3, 4, Sydsvenskan1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Gå och rösta! På Arbetarinitiativet!

Om ni vill rösta på ArbetarInitiativet och det inte finns partimärkta valsedlar i er lokal så kan ni rösta ändå. Ta en blank valsedel och skriv ArbetarInitiativet på den.

Om ni befinner er i Göteborg och vill rösta, men inte vet i vilken vallokal ni ska rösta kan ni alltid rösta i Nordstan. Den lokalen är öppen till klockan 20:00, andra vallokaler till klockan 21:00.

Advertisements
 • Bra skrivet i din blogg det gäller verkligen !!!

  Här påminner jag alla om EU-valet…

  !!! SISTA CHANSEN IDAG – GÅ OCH RÖSTA I EU-VALET !!!

  Stöd det bästa kulturstödet någonsin
  och skärp djurskyddet så att vi slipper
  höra om dåliga djurtransporter i EU.

  Partiet FOLKLISTAN har många starka
  visioner och konkreta förslag till EU.
  Mer info om oss på nätet.

  Om ni vill rösta på oss skriv
  FOLKLISTAN på en blank valsedel.

 • Jimmy Windeskog

  Det vore verkligen fantastiskt om BNP kommer in, men jag är inte lika tvärsäker som dig. BNP har mött en mot/lögnkampanj som aldrig setts tidigare av dess motståndare i etablissemanget – i delar fungerar ju detta demokratihat.

 • TB

  Missnöjesröstande är en del av det. Dessutom tror jag att inslaget av personval är mycket större i ett EU-val där partilojaliteten inte är lika stor vilket jag tror kommer att vara uppenbart i valresultate…snart får vi se om det är så.

 • Vad är Folklistan? Sant annars att BNP har fört en lögnkampanj som saknar motstycke. Det är en del av deras demokratihat.

 • Pingback: Monas ansikte duger inte | Jinges web och fotoblogg()

 • Tommie

  Inte för att vara negativ, men det finns bara missnöjespartier.

  Vänstern kastar skit på högern, högern kastar skit på vänstern.
  I slutändan så är det bara samma korrumperade politik med andra ord.

 • Pingback: Lissabonfördragsamhet ger makten till Extremhögern « Nemokrati()