Schiphol är bäst

Jag flyger ju en hel del , men i stort sett bara i Europa. Nån gång om året till USA. Då till New York, Antingen till JFK eller Newarks flygplats. Den överlägset bästa flygplatsen som jag varit på är Schiphol i Amsterdam. Där finns det mesta och det är lätt att hitta. München är definitivt inte bättre. De allra sämsta flygplatserna är förstås de som Ryanair brukar flyga till. Frankfurt/Hahn exempelvis. Den ligger ju för det första inte alls nära eller i Frankfurt utan snarare vid Kaiserslautern. Plåtlådan i Säve (Göteborg City heter den, vilket skämt) är förstås bottennappet, men det kan knappast räknas som en flygplats (Den är till och med sämre än vad Iraklison flygplats var på 1970-talet).

Av de stora flygplatserna som jag varit på är CDG i Paris överlägset sämst med JFK och Frankfurt (den vanliga) strax efter. På CDG är servicen faktiskt värdelös och det är svårt att hitta. När man har checkat in och gått genom säkerhetskontrollen så är servicen ännu sämre och det finns inget som ens liknar Schiphols service på insidan. Det gäller alla terminaler på CDG och inte bara miniterminalen G, varifrån flygplanen till Göteborg går. Näst bäst av de flygplatser jag besökt är Kastrup.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • TB

    De flesta stora flygplatser är inte speciellt roliga. För min del sätter jag nog Frankfurt under CDG på listan på grund av de oändliga avstånden och långa köerna i säkerhetsköerna. Sedan är CDG 1 behändigare än CDG 2 då den är avsevärt mycket mindre. Heatrow är inte heller speciellt kul om man måste byta terminal.

    För min del är nog Kastrup ändå favoriten av de större.