Alliansen fortsätter försämra vården i Stockholm

Fast man har tillfälligt stött på patrull i sina ansträngningar att göra vården sämre för fattiga och arbetare. För alliansens privatiseringar i Stockholm och i övrigt leder inte till sämre vård för över- och medelklassen. Utan till bättre vård för dem och sämre för arbetarklassen.

Det blir helt enkelt en del av den strukturella diskriminering om riktas mot människor som lever under enklare omständigheter och har lägre inkomster. En del av det strukturella förtryck som kan kallas klassorättvisa eller klassförtryck. Detta kan vara olika hårt, ha olika grad, men det är ändå en naturligt följd av ett kapitalistiskt samhälle. Klasskillnader, klassförtryck, klassamhället, kan inte tas bort utan att kapitalismen försvinner. De kan mildras på olika sätt (ex. allmän och lika sjukvård för alla, gemensam och lika skola för alla), men inte försvinna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Från Konfliktportalen.se: cappuccinosocialist skriver Tobias became a fan of Ison & Fille, Björn Nilsson skriver Kramgott i Lappland, Fredrik Jönsson skriver Tankar i Havanna, Anders_S skriver Den kristna extremhögern…, Kaj Raving skriver Strejken över – kampen fortsätter!, jesper skriver Stejkande på Lagena tvingas tillbaka till arbetet

Advertisements