Demonstranter är inte huliganer

Det är i korthet vad talmannen i det iranska parlamentet, Ali Larijani, sa om demonstranterna i Iran. I iransk TV. Folk är inte huliganer bara för att de anser attvalet inte gått rätt till. Larijani visar med sitt uttalande bättre omdöme än vad de flesta borgerliga svenska tidningsredaktörer och borgerliga politiker klarar av under långt lugnare omständigheter. För demonstranter är inte terrorister eller huliganer. Varken i Iran eller i Sverige.

Samtidigt kräver fler presidentkandidater än Mousavi, att valet ska göras om. Det är Karroubi som nu kräver detsamma som Mousavi och hans anhängare. En del mer kända protesterande har dessutom arresterats, som exempelvis den tidigare presidenten Rafsanjanis familj. De arresterades i lördags när de deltog i demonstrationer mot valresultatet. Samtidigt uppmanar Mousavi sina anhängare att demonstrera fredligt och att inte använda våld. Regeringen verkar dock inne på en helt annan linje, dom. En linje som innebär hård repression och våld. Protestera mot detta och stöd upproret mot regimen i Iran.

Intressant?
Bloggat: Annarkia,
Borgarmedia: DB1, 2, 3, 4, 5, VG1, 2, 3, GP, EX1, 2, 3, 4,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements