Sverigedemokraterna och Piratpartiet in i riksdagen

Det skulle kanske vara resultatet om den senaste opinionsundersökningen som Aftonbladet låtit göra varit ett valresultat. Nja inte riktigt. Sverigedemokraterna (SD) skulle komma in, men inte Piratpartiet (PP). Piratpartiet har ökat väldigt i opinionsundersökningen och de tar alltså väljare (läs unga män) och stöd från andra borgerliga partier. Partier som är dåliga på integritets- och fildelningsfrågor. På oppositionssidan finns ju två partier som i princip har samma uppfattning som Piratpartiet i dessa frågor, Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Så väljare som inte stöder det borgeliga blocket har alltså bättre alternativ än PP.

Om det skulle varit ett valresultat hade SD alltså kommit in i riksdagen, men som tur är har socialdemokraterna med stödpartier egen majoritet. Sverigedemokraterna skulle inte på något sätt kunna utgöra vågmästare eller garantera en fortsatt borgerlig regering.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Från Konfliktportalen.se: Fredrik Jönsson skriver Protesterna fortsätter, totalavloning skriver Total Avlöning 22/7/09 gammalt groll., Kristoffer Ejnermark skriver Amatörfilmer från Iran, 1915 skriver TV bortskänkes, acidtrunk skriver Vi gillar också personligt ansvar. I flera generationer.

Advertisements
 • Nisse

  Bättre vet jag inte, men det har _ett_ alternativ iaf, om de inte bryr sig så väldigt mycket om integritet och rättssäkerhet, utan ”bara lite lagom”.

  På den borgerliga sidan finns inga alternativ, det håller jag med om 🙁

 • Tratten

  Samtliga jag känner, som röstade på PP, var mellan 35-65 år (ett femtontal). Snacket om att det bara är unga väljare som går till PP är närmast att likna vid förtal. Låt vara att de yngre är i majoritet, men vi andra kommer inte långt efter. SD är jag inte det minsta orolig för. De har knappt några erfarna politiker, och det blir Ny Demokrati all over again…

 • Tratten: Hur många erfarna politiker har PP?

 • Niklas

  Bättre alternative vet jag inte riktigt, beror väl på hur mycket man prioriterar frågor om integritet, upphovsrätt och patent. Jag är i normala fall vänsterpartist men röstade pp i EU-valet på grund av att jag är garanterad att de kommer driva dessa frågor och inte kommer komprommissa bort dem för allt smör i småland. Vänsterpartiet har jättebra åsikter på området (har dock inte koll på deras inställning till patent, det är en viktig fråga som inte fått speciellt mycket uppmärksamhet utanför tekniska kretsar) men det är inte deras huvudområde. Med (s) som samarbetspartner i valet så oroar jag mig för att de skulle acceptera en sosseregering med t.ex. Bodström som driver igenom ännu fler av de lagar som borgarna nu drivit igenom i utbyte mot mer gehör i sina kärnfrågor. Jag är generellt väldigt skeptisk till sådana ”allianser”, det är bara att kolla på vad som hände med borgarna, de smälte ihop till ett enda stort moderatparti där alla måste rösta lika i alla frågor.

 • Niklas

  Ska tillägga att jag inte bestämt mig om jag ska rösta på v eller pp i riksdagsvalet än.

 • Jörgen

  PP ha väl än mindre erfarna politiker än SD.. Dessutom är SDs toppnamn kluriga killar.. lite sämre på lokalnivå men ni får garanterat räkna med SD 2010.. som alltid har SD 1-2% mer än i undersökningarna