Annika Beijbom är naiv om övervakning

Annika Beijbom har skrivit en artikel om övervakning på GP debatt. Problemet är att den är mycket naiv elleer möjligen hycklande. Den handlar om övervakning, men bryr sig bara om elektronisk övervakning om vad man gör på nätet. Hon utelämnar helt den omfattande övervakning Säpo (Säkerhetspolisen) och Must (Militärens Underrättsels- och säkerhetstjänst) har ägnat sig åt under mycket lång tid och fortfarande sysslar med. Delar av denna övervakning har varit och är olaglig. Det handlar om åsiktsregistrering och inget annat.

Det hela har ånyo aktualiserats på grund av Säpos brev till aktivister, aktivisters kompisar, släktingar, skolkamrater och arbetskamrater. Ett brev som Säpo skickar ut för att skaffa informatörer. Om man träffar Säpo som de vill, så är det ett faktum att de erbjduer ekonomisk ersättnign för att man ska bli angivare för. Det har hänt vid flera fall som jag personligen känner till. På det sättet bär man sig inte åt om man är ärlig och vill ha en dialog.

De som Säpo övervakar är bland annat många av de organisationer och människor som organiserade den demonstration som Annika Beijbom och hennes åsiktsfränder inte ville delta i. För risken fanns ju för våld menar Annika Beijbom. Hon snackar förstås skit, för det vet hon inget om. Möjligen, och då säger jag verkligen om utifall att så kunde det ha blivit våld. Men en bidragande och kanske utlösande orsak till det hade i så fall kanske varit polisens och Säpos närgångenhet och försök till kontroll av asylaktivister, flyktingar och andra människor som oftast befinner sig på vänsterkanten. För var så säker, breven är inte allt. De lyssnar på telefonerna hos många, de buggar en del och de har spanare som följder en del personer dygnet runt.

Och att Beijbom utelämnar del av övervakningen, som verkligen är integritetskränkande, är på något sätt symptomatiskt. Det drabbar nämligen inte henne och hennes åsiktsfränder utan bara vänsterfolk, flyktingar, utländska medborgare och muslimer. Det där vänsterfolket och de där muslimerna som som hon inte ens vill ta i med tång. Så därför utelämnar hon förmodligen denna övervakning. Den är för henne antagligen helt acceptabel, helt okänd eller betraktas som mindre allvarlig. Är den okänd är hon naiv, och i de övriga fallen så är hon en stor hycklare. Trots att den övervakning jag nämner verkligen är integritetskränkande och närgången så verkar Beijbom inte bry sig om den. Om du är buggad i hemmet hörs kanske allt vad du gör, om dina telefoner är avlyssnade hör de och ibland ser allt vad du säger och gör. I verkligheten, irl, och inte bara på nätet. Det senare avlyssnar de ju dessutom också, de läser mejl, de kollar vilka sajter du besöker och vilka du har kontakt med.

Men det drabbar ju bara de där människorna som folkpartister inte vill demonstrera ihop med, de där människorna som folkpartister önskade inte fanns. De som inte pratar svenska som förstaspråk, de som viftar med röda flaggor och de som är anhängare av en religion som har grönt som färg. De människorna övervakas av Säpo och Must utan att Annika Beijbom yttrar flaska. Och om det inte handlar om naivitet från Beijboms sida är det min sanning hyckleri.

Mn hon har rätt i sin kritik av EU:s Stockholmsprogram. Det innebär mer övervakning och kontroll av människorna. Vilket också andra EU-påhitt gör. Framförallt riktat mot de som vill förändra samhället. De som vill ha en annan värld. Därför är det rätt att protestera och demonstrera mot Stockholmsprogrammet. Synd bara att de borgerliga övervakningsmotståndarna försvagar motståndet genom att isolera sig och agera sekteristiskt.

Intressant?

Bloggat: Alliansfritt,
Borgarmedia: SVD1, 2, HD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Blogged with the Flock Browser

Tags: , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Hej Anders!
  Tack för att du lyfter frågorna. Vill gärna tipsa om Computer Sweden-artikeln om rfid-kretsar http://computersweden.idg.se/2.2683/1.238694/forskare-varnar-for-missbruk-av-rfid som är något vi verkligen borde ta tag i. Farmor Gun i Norrtälje, Gun Svensson, har gjort en bra översikt av veckan som gick o som behandlar just okunskap och naivitet, jag ser inte att du har henne på rull, lägg gärna till henne: http://farmorgun.blogspot.com .

  Det finns en stor poäng i att inte lägga för mkt krut i detaljerna alltid eftersom många som borde vara intresserade ryggar tillbaka när det blir för tekniskt. Jag vet att du kan allt om tekniken – ettor o nollor!

  God fortsättning på helgen o tipsa mig gärna till ref-material som du tycker att alla borde ha tillgång till.

  Många hälsningar
  Annika Beijbom

 • Anders, ‘har ägnat sig åt’ så långt är allt Du skriver riktigt. Däremot är inget av det som säkerhetspolisen och Must ägnat sig åt olagligt och har inte varit det sedan Olof Palme blev statsminister. Det var nämligen då kluvenheten mot det offentligt sagda ‘åsiktsregistrering’ förändrades i och med att det där och då började användas de undantag som Signalspaningslagen ALLTID, från första dagen av sin tillkomst fram till 1 jan 2009, gett sittande regering rätten att helt själva besluta vilka sökbegrepp och sökkriterier som säkerhetspolisen och militära underrättelsetjänsen skulle/fick använda. Helt lagligt innebar detta att de sökbegrepp som socialdemokratiska regeringar då började använda indirekt satte det sk förbudet mot ‘åsiktsregistrering’ åt sidan….
  http://norah4you.wordpress.com/2008/12/23/signalspaningen-socialdemokraterna-talar-tyst-om/

 • Anders_S

  Inger. Huruvida Säpo och MUST ägnar sig olagligheter vet du inget om och inte jag heller. Enligt säkerhetstjänstkommissionens rapport pågick olagligheter in på 1990-talet. Det finns ingen anledning att tro att detta inte pågår än (även om många saker som tidigare var olagliga numera är lagliga). Att regeringen har kunnat gå vid sidan av lagarna är som jag ser det en olaglighet.

  Jag betraktar den övervakning som jag är utsatt för som olaglig. Det finns ingen anledning att tro att jag ska begå nåt brott. Jag är 52 år gammal, har aldrig fällts för något allvarligt brott och har aldrig fällts för något politiskt brott. Jag jobbar helt demokratiskt och har alltid gjort.

  Jag vet att jag är övervakad. Den vanliga polisen har för mig bekräftat att Säpo övervakar mig.

 • Pingback: Fördomen om rasse-skåningen bekräftas | Svensson()

 • Daniel

  Det finns alltför många som är övervakade. Jag personligen skulle tycka det vore intressant att få reda på hur många folkpartister som är övervakade, eller i alla fall har en mapp hos övervakarna. Det finns nog några stycken som är alltför frihetliga. Dom som är alltför socialliberala är nog i farozonen.

  Finns det någon risk att Ayn Rand-anhängare är övervakade? Eller ses dom som tomtar kanske? Personligen så tycker jag att dom är mer skrämmande än vissa vänsterextremister (för dom är egentligen mer jämförbara med fotbollshuliganer, det är ju samma mentalitet).